View Single Post
Old 07-05-2009, 07:04 AM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Slusalice ili monitori

Quote:
Originally Posted by sasa.ivkovic View Post
....
Ako nije problem, koji konkretno modeli monitora (radije bih neke aktivne) bi imali smisla u ovako malom prostoru? Nesto na cemu bih pristojno mogao da radim, bez vecih zamerki. Da se, barem, informisem i oko cena.
......
1. Auratone (par dobrih stereo).
2. Picolino BEZ transmission line (kompresiona konstrukcija, moguce je modifikovati postojece planove)
3. NS-10
4. Rogers ls3 5a

Uz vrhunsko pojacalo, i solidan akusticki tretman, ovi monitori ti moraju obezbediti sve detalje koje zelis (i ne zelis) da cujes. Na zalost, ne znam da ima aktivne varijante zvucnika koji NE SVIRAJU SUVISE NISKO. Verovatno je problem hladjenja elektronike unutra jer nema protoka vazduha kao kod bass reflex i transmission line konstrukcija.

Mahom, sve ostalo preterano svira tamo gde tvoja sobica "ne ume"

Quote:
Cime da pokrijem uglove u malom prostoru? Ima li smisla "uradi sam" fora sa kartonima za jaja za uglove?
Moracu da pocnem da banujem svakoga ko spomene kartone za jaja, teske zavese, "piramidice" (od tapetarskog sunjdjera), stiropor.... i ostale "umotvorine" narodne "akustike".
Znaci, u prevodu, ne spominji.... a kamoli da to sam sebi stavljas na zidove... unesrecices se.

Dao sam ti par smernica u prvom postu, znaci, mora da se cita (ima svasta na sticky temama)... vas je puno koji ne znate, a malo je onih koji nesto znaju, ne mogu svakome ispocetka sve pisati, a on samo da (ponovo) pita. Svi smo u jurnjavama i obavezama, imaj razumevanja.

Quote:
Usput, nikako da izbrojim 12 uglova u pravilnoj prostoriji?
Nenad je mislio na ivice paralelopipeda, a to su i uglovi iznutra... imas cetiri vertikalna u koje mozes poslati nekog ("idi u cosak!"), cetiri horizontalna su ti na plafonu, okruzuju plafon, a cetiri su ti na podu, okruzuju pod.... znaci ... 10!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote