do juce sam sve mixao u fl studiu, tj. gde i sikvenciram tu i mixam, ali od juce sa novim trekom(koji sam postavio ovde trek: Autumn Rain) je sve drugacije od dosadasnjeg, inace po prvi put da ulozim malo vise vremena i da se pozabavim mixom.
a to je islo ovako: uradio trek u fl studiu(tu inace radim skoro sve trekove, tj. vecinu) uradio aranzman sredio bez plug-ina(obrade) volume po kanalima, cisto da bude fin peak treka, i exoprtovao sve kanale i ucitao u Nuendu 3.
Onda lepo mixao na suvo u Nuendu, da osetim kako i sta dok ne krenem da budzim sound. Pa sve kanale spustio, i krenuo da radim kick pa sve ostalo, opet smixao, pa onda opet sve dole, pa u grupu, pa efekt kanale, pa opet sve dole i ponovo mix, e to sve kad uradim, onda sacekam jos sutradan, da cujem sta i kako i da li sam negde preterao, i to je to, nekad dan-dva nekad ko zna koliko mi treba.
Eto od sada ovako radim, i lepo mi zvuci, ja zadovoljan za sada.
Inace moja soba uopste nije za te stvari, ali trenutno se mora ovako.
Mastering(ako se to tako moze nazvati, ili ti kobajagi mastering)radim u wavelab-u, uvek, kao i za ovaj trek.
Ovo je jedina od svih soba, koja je najmanje pozeljna za rad, ali ja se navikao:
znaci spram moje sobe, vi svi imate studio!