View Single Post
Old 01-05-2009, 09:52 PM   #10
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Mastering Studio u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Nemoj da seljutis na mene ali moram nesto da ti kazem!
Dok si ti zavrsavao muzicke skole, zatim akademije, pa svirao i aranzirao(sto izuzetno cenim).
Neki su se ljudi ceo svoj zivot (kao mnogi ovde, pa i ja) posvetili snimanu, tehnologiji snimanja i zvuku(cak je to podeljeno do te mere, da se zna ko dobro snima a ko dobro mixa, pa plus ko je dobar masterdzija)! E sad ti pokusavas uci na taj teren tako sto si kupio skupe uredjaje i to je to. Nije to bas tako jednostavno (i to bi trebalo da se ceni, iako nije prevashodno naj bitnije za muziku, jer je ona postojal i pre toga)!
Kao sto se i na pizzu ne ide u Staru Hercegovinu, a ni na kolenicu u New Jork, ne ide se ni na mastering gde je najskuplja oprema!
Polako, majstore...

Vidim da te je uvredilo to sto sam izneo svoje misljenje - prvo kao odgovor Vracu na pitanje da li je dobar biznis imati mastering studio u Beogradu, zatim na Bracino "hrabrenje" da "ne zalim" sto sam "ulozio" u studio...
Da si malo obratio paznju na to sto sam pisao, video bi da ne kukam "zasto niko nece da radi mastering kod mene". Govorim da je placebo efekat (o kome je govorio i Idekius) nepremostiva prepreka za mastering kao granu muzicke industrije kod nas.
Lepo je sto si posvetio zivot studijskom poslu, da je bilo prilike i da se muzicki obrazujes, bilo bi jos bolje.
Ako razmislis, shvatices da dobar mastering osim vestine, ZAHTEVA uredjaje koji mogu da realizuju ideju,inace bi svetska industrija zvucala kao vecina nase, kojoj si doprinosio; svi bi dolazili kod tebe na mastering (kome si tako posvecen), ne bi slali snimke napolje.
Zao mi je sto nisi na vreme dobio neki orden za sve sto si radio, evo ja se prijavljujem da ti ga dam, imam u kuci nekoliko.
Nadam se da te nisam uvredio - nije mi bila namera, niti zelim dalje da polemisemo na ove teme. Nemam zelju da ti "otimam hleb" i ne verujem da ce nam se poslovi ikad ukrstiti, sve najbolje u daljem radu.
Ogi is offline   Reply With Quote