View Single Post
Old 01-05-2009, 05:05 PM   #5
gregor z
Moderator

Default Re: Mastering Studio u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
n
i dalje mislim da je danas 30 eur dosta dobra majstorska satnica, racunajcuci da dobar master majstor moze da zavrsi pesmu za sat vremena.
je ako servisiraš bojlere ili veš mašine.......trebaš šraufciger i kombinirke....

evo nekog glupog izračuna:

Dnevno možeš napraviti max 6 pjesama u 8 sati, to ti dodje između 200-300 EUR, zavisi od toga kakav imaš deal sa klijentima......ajmo reč 250EUR

Ako radiš 5 dana tjedno 8 sati to ti je 1250 eura - ali nikad ne radiš toliko () a od toga ti je od 25-40% overheada....ajmo reč 800 EUR.

Znači u najbolji moguči kombinaciji dobio bih 3200 EUR mjesečno.

Oduzmeš troškove iznajmljivanja i režije (u mom primjeru 800-900 EUR mjesečno) i ostane ti recimo 2400 EUR.

onda oduzmeš amortizaciju opreme - recimo 5 godišnji plan - a uložio si
najosnovniju opremu - 30k EUR + prostor i akustiku 25k EUR - recimo 50k EUR, to ti dodje godišnje 10k EUR, znači mjesečno nekih 800 EUR + kamate . koje nečemo ni računati....

Ostaje ti 1600 EUR mjesečno......i kako ne možeš to radit 20 dana mjesečno ....možemo to razpolovit i dobiješ nekih 800 EUR mjesečno.

Nije baš neki biznis.......ako ne bih taj posao toliko voleo......verovatno bih radije servisirao veš mašine.....

Moraš radit i druge stvari da bi studio preživio ili počet radit puno brže i zbog toga mnogo lošije......

Imam danas malo više vremena pa pišem gluposti.......i pijem pivo

I loš sam u matematiki.......hehe......

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace

Last edited by gregor z; 01-05-2009 at 05:23 PM.
gregor z is offline   Reply With Quote