View Single Post
Old 29-04-2009, 10:20 AM   #7
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Mastering Studio u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
prijatelj razmislja da otvori pravi mastering studio u Beogradu, sa nekim Englezima koji su radili u nekom poznatom studiju u Londonu.

Ja (kao i uvek) skeptican..ne bi se petljao u to.

Sta VI mislite, da li ima smisla, jer bi ulaganja bila znatna.?...(sobzirom da svako i njegova baba rade mastering na PC-jevima..)

A tu je i jeftino on-line masterovanje po svetu, gde mozete da birate koji "faca" ce da vam radi..
To sam i ja svojevremeno pomislio, da bi bilo dobro da Beograd ima normalan mastering studio...
Posle iskustva u "Town House"-u i "Metropolis"-u, pozvao sam svoje drugare iz tih studija, napravili su mi tehnicki projekat (soba je iskopirana "Mastering suite 1" iz "Town House"-a), strovalio gomilu para u celu tu zajebavanciju i ...
Od prvobitne ideje da ce svima u poslu (od aranzera do "producenata" i izvodjaca) biti drago da "kod kuce" dobiju rezultate koji mogu da "stanu na crtu" BILO KOM "on-line" masteru, dobio sam to da je ipak vaznije sta pise na omotu od onoga sta izlazi iz zvucnika.
Na stranu sto i dalje retko ko RAZDVAJA mix od masteringa - dovoljno je da se zakuca limiter na kraju i to je to...
Nije to dobra investicija u ovim krajevima - cini mi se...
Ogi is offline   Reply With Quote