View Single Post
Old 28-04-2009, 06:01 PM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Perforacija, matrica...?

Quote:
Originally Posted by dema0206 View Post
.....
Ako vi misliti da je knauf ulozio toliko para uzalut. onda se varate
Te platte koje su navodene su tako zvane Akustik platte!!!(u njemackoj)
a njemacka je malo zajebana sto se tice pravila koga zanima mogu naci atest.
Da budem precizniji... u ovom slucaju jesi u pravu, ali da ponovim... atest se ne tice studijske akustike... nigde se to ne spominje niti iko u Nemackoj o tome preterano brine... pogledaj pazljivo sta im je target klijentela.... ako vec ne verujes NLPu i meni.
Quote:
Originally Posted by dema0206 View Post
Ja neznam sto vi uskracujete te absorbere. odlican absorber koji djeluje super izmedju 200 i 400 Hz.
i sto je naj bitnije za nase clanove vrlo jednostavno za samogradnju.

pozz
Denis
poenta je u tome sto su NAJVECI problemi nasih clanova ispod 200Hz, tako da je preterano zamlacivati ih sa uniformno perforiranim panelima, ako im ne resavaju GLAVNI problem...

Ne prihvatam ideju ... o sredjivanju akustike "samo malo" i pri tom... ne pipnuti opseg ispod 100Hz... to je realno i dalje soba sa ozbiljnim problemima i daleko od svake ozbiljne upotrebe. Cinjenica da je to "jeftinije" i "jednostavnije" nije razlog za trosenje ni snage ni para, jer je 90% problema ispod 100Hz.

Ovo je moje licno misljenje koje svakodnevno primenjujem u praksi... sastoji se ukratko u savetu "sredi basove, a ostalo kako hoces..."

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote