Konacno kupio Focusrite Pro 40
Nakon patnje i dugog cekanja na Audio Profire 2626, odlucio sam odustati i kupio Focusrite Pro 40. Na izgled sprava izgleda dobro, jedino su dugmad malo slabasna - srecom imam tanke prste, pa nema problema. Kod prvog pokretanja, nije bilo nekih problema, racunalo je prepoznalo novi hardver i to je bilo to. Koristim FireWire na maticnoj ploci (Texas Instr). Onda sam ratovao sa latencijama, jer su bile visoke . Poslije sam otkrio da treba parametre postaviti na "normal" umjesto "safe1" i sada je OK. Latencije su oko 7 ms. Sada trebam sve uskladiti sa Cubase-om i nadam se da ce raditi. Malo sam imao problema sa starim drajverima od M Audio Delte kartice, jer se nisu dali van i nakon nekoliko restarta stvar se uredila. Jedino u System, Device Manager-u imam dva zuta upozorenja, ali mislim da je to zbog M-Audio kartice koja je u racunalu, ali sam je iskljucio...
Focusrite Pro 40 daje vrlo dobar (za mene) zvuk i zadovoljan sam - bar sada na pocetku. Kad prodje neko vrijeme, moci cu napisati iskustva sa tim uredjajem. Citao sam toliko recenzija da mi se sve na kraju pomijesalo - vrlo je tesko izvuci zakljucak. Jedan hvali, drugi ne i sad ti budi pametan.
Pozdrav
Velibor
|