View Single Post
Old 25-04-2009, 02:53 AM   #14
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Znaaaaaaaci falsh aj vidimo se :)

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
i... ono je neko autotune/melodyne zezanje... ..
DA bi neko napravio to zezanje - morao je da ima trake sa živog nastupa ( koje ne znam da li uopšte neko čuva). Čak i da neko čuva trake - taj neko je moro da dođe do njih, pa da nagrdi vokal i da to opet smiksa da liči na pravi nastup. Nije mogo sa auto-tjunom ili sa melodinom da to radi a da se deformacije pitcha ne čuju na čitavom audio zapisu - kako na glasu tako i na pratećoj muzici. To, dakle ostaje caka - mi čujemo istu svirku, ali na jednoj imamo deformisan, a na drugoj normalan vokal. Osim ako ovo nije uvertira za neki top sikret plagin što će moći da radi pitch modulacije na ovakav način - što mi se čini da za sada nije moguće - što je neko na ovom forumu reko " Kako izvaditi šećer iz kafe?"

Na jednoom stranom blogu je neki Amer , inžinjer zvuka za nastupe valjda, reko da to može biti zezalica takva da su inžinjeri imali njen glas na još jednom kanalu koji jnije išao vani, već njima u slušalice i da su tu pravili sprdnju sa njenim glasom sa auto-tjunom ili sa nečim, a radi fore vjerovatno snimili još jedan zapis sa takvim vokalom....To mi je jedino logično objašnjenje...

Last edited by balthazaar; 25-04-2009 at 02:58 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote