View Single Post
Old 19-04-2009, 07:59 AM   #753
gregor z
Moderator

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
super !!!
hvala za list.

kako odlučuješ koji ćeš EQ koristiti..mislim,po meni su i SPL i Crane song vrhunski (mada ni ostali nisu za bacanje) pa me koji za šta koristiš?
Kakvu si modifikaciju radio na SPL vitalizer?
Moj je setup napravljen u maniri modularnog 16 kanalnog miksera (SPL mixdream), sa analognim EQ-jem + kompresorom na svakom kanalu (imam 16 ch outboard EQa i 10 ch kompresije) + master bus eq i kompresor.....

kako u poslednje vreme radim puno stem mixinga-masteringa....izabirem eq i kompresor sa obzirom na soundove....i stil muzike....

Klienti donesu 16-24 kanala po stemovima koje su do maksimuma doradili kod sebe u studiu.....ja to u Logicu stavim u grupe (ako je više od 16 ch), "očistim" nekim HQ digital EQ-jem (Neon HR), dodam de-esser ako je potrebno...neku automatiku..etc... i onda šaljem kroz analog eq + comp u mixdream a iz mixdream master out inserta u Crane song IBIS + STC 8 + SPL PAss EQ.....rezultati su u usporedbi sa originalnim miksom dosad bili uvijek fenomenalni.....
dosad sam pravi nekih 5-6 albuma i brdo singlova na taj način....

Crane song Ibis ima spojene inserte na patchbay, tako da mogu na svaki band insertirati compressor i kod masteringa raditi multiband parallel kompresiju, koja se za sad izkazala kao neverovatno dobra tehnika za neke stilove muzike......sound Ibisa je 5++, kako je mastering verzija ne trebam kalibrirati L-R ch settingse jer su sve controle na preklopnicima i zbog toga je 100% phase coherent.....
Ima i genialan distortion generator koji možeš insertirati na svaki eq band ili na celi eq....to isto radi fenomenalno i puno mikseva/mastera dobilo je super karakter zbog toga....

SPL PAss EQ mi radi u funkciji bass-middle-treble eq i nema nekog specifičnog karaktera ali radi to što mu kažeš bez greške....na njemu mogu dignut sub ili ekstra visoke na takav način da sve to zvuči veoma muzikalno i ne dira tranzijente.....i može podnijeti veoma hot input iz STC 8 H, bez distorzije.....kad napraviš na njemu neki setting sve što ide kroz njega zvuči kao da je tako moralo več bit i da nisi ništa promjenio...a kad ga staviš u bypass onda je strava i užas....ne možeš verovat koliko može "otvorit" jedan mix...

Kako odlučujem koji ču koristit....uff.....zavisi od instrumenta i od toga šta hoču radit.....
naprimer: sa SPL PQ i Stereo Q ču radit neki široki sweetening a sa Orban 642b ili Amekom 9098 ču radit neke kirurške popravke.....iako su i Orban i Amek super i za sweetening.....Orban je totalno čist a kod Ameka možeš imati malo više karaktera....sve to zavisi od mixa koji dobijem...

Estec ima super HiPass/LoPass filter i shelving HI i veoma je "jak" u promjenama....

A Vitalizer ima promjenjene lampe (ne sječam se tačno koje su sad unutra) i elektrolite (Panasonic FC).....a njega furam na nekim back vokalima, acc gitarama ili reverbima.....skoro nikad na masteru......

Nadam se da to odgovara na tvoja pitanja.....

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace

Last edited by gregor z; 19-04-2009 at 08:03 AM.
gregor z is offline   Reply With Quote