Quote:
Originally Posted by clusterchord
a koji hardverski sint imas, to bi mozda pomoglo u kontretnim savjetima. ..?
ciljam na to da , osim ako nije neka specificna "zver", ili specifican sintetizirani sound.. nego obicni ROMpler ala moderni korg triton, roland juno-g i sl....baziran na sicusnoj ROM sampling memoriji; vecinu toga danas mogu puno bolje napraviti sampling library VSTi sa ogromim memorijama. nema sto nema.
|
Nemam jos hardwerski sint, samo masterkeyboard za sada. Tako da prvo razmisljam kako bih koristio ono sto zelim da nabavim, pre nego sto bilo sta nabavim.
Bacio sam oko na Novation A-station. Uzivam u analognom zvuku, i premda nemam para za pravi analogni sint voleo bih da prodrem u arhitekturu i strukturu analognog zvuka. Ok, taj Novation je V/A synth, ali opet...
E sad, ako je suvise komplikovano, moracu da odustanem. Probao sam softsynth, jednostavno nije mi leglo. Verovatno cu, ako nema jednostavnog resenja, nabaviti nesto tipa Korg X50, ili ako uspem TR sa ugradjenim sekvencerom. A ako neko ima ideju, koji stariji workstation synth bi imao najbolje analgone zvukove, slobodno neka napise. Zanci synthovi tipa Trinity, XP-60, EX5/7, K2000 (jel' tezak za rad sa njegovim sekvencerom?) i tome slicno. Pa izvolite, cekam na odgovore.