Quote:
Originally Posted by Oggy
Baltazare...
Na osnovu cega si ti te ljude okarakterisao za "beskucnike, sirotinju ili sta vec" sto potkrepljuje tvoju tezu o liberalizaciji piraterije?
|
Pa, nije to trebalo da potkrijepi tezu o liberalizaciji softvera, vež tezu da ne znači da ne znači da ako nemaju lovu - nisu dobri muzičari...to se meni učinilo besmisleno....Međutim, iz toga što si rekao o njima ispada da i nisam u pravu u vezi tih uličnih svirača - i nije njima tako loše
Inače, to što ja malo filozofiram o pirateriji i pravdi i nepravdi ne znači da sam za to da se zarađuje lova od ukradenih stvari!
Prije jedno desetak godina sam imao situaciju da jedan čovjek iz Njemačke (neću reći milioner, ali blizu je) Dođe kod mne i vidi tada na mom kompjuteru instaliran Windows ME (ono smeće) :P i kralj se začudi :P Vjerovatno nije ni slutio da će ovamo zateći kompjutere

, a kamo li tada najnoviji Windows! On je kući koristio 95-icu još uvijek! Tako ti ja njemu finio naražem taj ME i on sa zadovoljstvom uzme :P Nije mi se naljutio :P Naprotiv! Nije skrivao zadovoljstvo zbog toga što je dobio nešto besplatno, a ima love da kupi i meni i njemu po PC sa instaliranim BMW-om ispred kuće , a bez da se puno oznoji...:P No, isto odnese on taj ME...