View Single Post
Old 17-04-2009, 09:25 AM   #13
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Tretiranje elemenata bubnja u Mix-u

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Znači li to da ipak malo komprimuje? i originalni kanal? (kick, snare...)

I jo? jedno pitanje... Da li koristi? neki compressor na drum grupi i ako koristi?, koji compressor koristi??
sto bi Englezi rekli "whatever works"
drugim rijecima ako mi snare u paral.kompresiji izadje malo previse napadan ( zna biti "veci od zivota" ) sto mi nije uvijek u interesu...onda idem na channel kompresiju..lagano, vise radi boje..saturacije tranzijenata (SSL sound) sustaina i atacka ..fakticki ga sa dobrim channel kompresorom mozes equilizirati i raditi neku vrstu sound designa po elementima bubnja..ono sto mi se kod Rocketa svidja je taj Impetus gumb ( nista drugo do dodavanja neke vrste harmonicne distorzije a la tape ) tako da sa njim mogu dobiti tu neku vrstu --tube,tape saturacije koja mi je full muzikalna..
Wavesov SSL channel isto dosta koristim..uglavnom sve sto me podsjeca na mojih 7 godina rada na pravom SSL-u (Townhouse -EMI SSL 4000 G autom. serija) kod Ace Razbornika u legendarnom Tivoli studiju ..
drum grupe rijetko koristim osim nekad za percusije ( i one su neki drums-itipa tapan,indijska tabla,konge-bonge... i tu volim nesto transparentnije tipa Sonnox dinamika...ili defaultni Pro Tools compressor
Denyken is offline