Quote:
Originally Posted by idekius
Koji compressor koristiš za paralelnu kompresiju? Pretpostavljam da je u pitanju 1176LN sa UAD-a?
Ako jeste, kako podešavaš attack i release? Koristiš li ratio 20:1, ili ona hrabrija fora sa aktiviranjem svih tastera za ratio?
Koliko puštaš da noga zakuca compressor, a koliko snare?
Što se tiče UAD Plate 140 i ja mislim da je sjajan za bubanj. Koju ploču koristiš? A,B, ili C? Meni se najviše za te potrebe dopada ploča A, jer najsvetlije zvuči.
Za one koji ne znaju, Plate 140 je emulacija 3 različita EMT-a 140 iz "The Plant Studios" (svaki se čuje malo drugačije) i zato plug ima ploču A,B i C.
Da... da ne idem u off... ali moram da te pitam... Koja ti ploča najčešće legne na vocalima?
|
Pozdrav !
za bubanj sa EMT 140 koristim B plocu (sekundu i pol,mozda malo vise nekad ) dignem malo gain na visokima..na samom pluginu.. u povratu na AUX u miksu stavim highpass filter oko 75-80 Hz...
za vokal plocu C 1,3 sek. smanjim Lo freq na samom pluginu ..30-50 ms pre-delaya ponekad..ponekad bez...dodam low middlea na samu jeku ako radim muski vokal sve to 100 % wet..
za paralelnu Rocket compressor-pumping

... ponekad naravno manje ovisno sto se trazi..u svakom slucaju extremnije nego kompresija na samom origin. kanalu..