Quote:
Originally Posted by spidermusic
Problemima tu nije bio kraj, vec su se javljali novi, sa promenljivom brzinom na magnetofonu, losim trakam i nemogucnoscu da se iste nabave itd... Mukama nikada kraja!
|
Jeste bio pakao. Sa Simjanovićem sam radio na jedno 15 celovečernjih filmova i ne znam ni sam koliko reklama i kratkometra?nih radova. Sve to kod njega gajbi, a sync sa slikom i?ao preko nekog stereo VHS-a

(ne HiFi, nego sa statičnom audio glavom). Pa na jedan kanal dijalog i ?umovi sa monta?nog stola, na drugi SMPTE (ustvari EBU, ali tada smo to zvali SMPTE) i udri. Pa kad isprogramira? tajminge i neke osnovne linije za numeru, onda vuče? time code sa magnetofona pa tek onda kao radi? muziku.
Quote:
Originally Posted by spidermusic
Ubrzo, je tehnika uznapredovala, a racunari postali dovoljno "snazni" da zadovolje sve potrebe danasnje produkcije. No, zaljubljenici u Atari i dalje ponosno cuvaju svoje ljubimce, kao i pratecu opremu i magnetofone koji su im u ono vreme olaksavla (ili otezava) rad.
|
Jednom kod Enca u studiju neki lik video Atari i PRO 24 i ka?e: Jbt, ?ta bi sve Bah tek napisao da je imao ovo. Rekoh:
- Ni?ta ne bi napisao dru?e, uglavnom bi se pitao: "Koji mu je sad Q

" i vadio i vraćao dongle.
Ali opet, MIDI clock mu je zaista