Thread: Atari muke
View Single Post
Old 16-04-2009, 10:36 AM   #9
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Default Re: Atari muke

Zanimljive su te price o Atariju.

Secam se, svojevremono, kada sam kupio Atari za u to vreme velikih 650 DM, ukazala se potreba za SMPTE sinhronizatorom kako bi se mogao kombinovati MIDI i analogni audio zapis sa magnetofona. Tu nastaju tantalove muke, jer prvi sinhronizator, koji sam jedva nabavio, nije ni pomisljao da radi. Trazio sam pomoc i od Kornelija Kovaca, vlasnika velike kolekcije MIDI sprava, koji je, pak, konsultovao i naseg uvazenog clan Slowstara, ali mom sinhronizatoru i meni nije bilo pomoci. Kosa je opadala, a zivci kidani, sve do kupovine Emagic UNITOR 2 SMPTE/EBU sinhronizatora za Atari ST.

Problemima tu nije bio kraj, vec su se javljali novi, sa promenljivom brzinom na magnetofonu, losim trakam i nemogucnoscu da se iste nabave itd... Mukama nikada kraja!

Ubrzo, je tehnika uznapredovala, a racunari postali dovoljno "snazni" da zadovolje sve potrebe danasnje produkcije. No, zaljubljenici u Atari i dalje ponosno cuvaju svoje ljubimce, kao i pratecu opremu i magnetofone koji su im u ono vreme olaksavla (ili otezava) rad.
spidermusic is offline   Reply With Quote