Quote:
Originally Posted by NLP
Da tako je boggy, htjeli smo da bar na grafu vidimo orijentacijski što se postignulo sa tretmanom (... i uloženim parama naravno).
|
Nazalost (ili na srecu!) to nije merodavan test. Ako govorimo o prostririjama manje povrsine od 40m2 sa visinom plafona 2.4-3m...
EDIT: da pojasnim, poenta je u tome da je NEMOGUCE dobiti idealno ravan odziv, u prostorijama opisanih dimenzija (bez obzira na tip tretmana)... te ako je unsmoothed merenje bolje od +/-10dB to ne mora znaciti nista, odnosno... takva soba moze biti apsolutno pogresna, i navoditi mixing inzenjera na potpuno pogresne rezultate, a isto tako soba sa takvim mernim rezultatima moze biti akusticki skoro "bez mane", rezultati iz nje se transliraju na sve ostale sisteme, a pri tom je i klijent i mixing inzenjer zadovoljan rezultatima, a mixing inzenjer, konkretno, ne sumnja u svoje sposobnosti kada radi u takvoj sobi,... soba jedino ostaje klaustofobicna, i tesna... ali to znamo od ranije.
Nemoj misliti da hocu da kazem da je merenje lose uradjeno, ili da nije validno, ne... nije to problem... problem je da se male prostorije i te kako mogu iskoristiti za uspesan produkcijski rad, samo treba imati u vidu:
1. Izmereni rezultati su na prvi pogled previse pesimisticki, ali se mogu iskoristiti ... jedino ne smeju biti prvi i jedini nacin provere uspesnosti tretmana....
2. Knjige koje postoje na temu studijske akustike NE OBRADJUJU problematiku spomenutih, malih prostorija!
Quote:
Originally Posted by NLP
.....
Mjereno je sa 23 sekundnim sweep tonom.
.....
|
AAAAA! Sad mi je jasno zasto je "gladak" rezultat... sorry, nisam se setio kad sam video, odkud takav izgled...
Edit: Kod mene je MLS-om mereno.
pozdrav
bogi