Re: YouTube - Spot The Synth i ostalo
Video ga svojim ocima na "Sint show" 1994 ili 1995. nisam siguran, u Los Andjelesu, preciznije Anahajmu, a i gledao polusatnu reportazu o doticnom gospodinu i njegovim sintovima. Dobro si pustio ona dva "Tjuba" koji su me "uverili" da nisam u pravu...narocito onaj "uncertainity"...takav "sample&hold" efekat sam igrajuci se namestao na ARPu 2600, a i na malom Odyssey sintu, i cak demonstrirao na RTSu, davno,u nekoj decijoj emisiji kada je to bio neki fazon...Ali ne mesam se u ukuse i misljenja drugih, naravno, samo jos sebi ne mogu da pojasnim pomamu za nesavrsenim, defektnim, i nemocnim analognim sintovima, cijem sam razvoju nazalost prisustvovao i bacio veeeeeliku lovu na iste, koji su mi "zivot skratili" (Oberheim, Moog, i nesto manje ona dva ARPa) i danas se secam zadovoljstva sa kojim sam taj "Vojni otpad" prodao kada se pojavio bedni Roland JUNO 60 i kasnije PROPHET 5. Zalicu za Roland super JX, i za nekim 3P, zaboravio sam prefiks, al' je imao neki programer sa njim sa mnogo dugmica i reglera. Takodje mi je zao za JD 800, iako imam i ponosian sam na JD 990, ali te prve analogije me rasturise nacisto kvarovima, nestimovanjem, i "zaludjivanjem" narocito pitch bender na mini Moogu, i Oberheim sa polyphonic keyboard modulom, koji me je vise zezao nego sto je radio...
Pozdrav...