View Single Post
Old 14-04-2009, 12:31 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Mentalna Dijareja - Vrabac

Quote:
Originally Posted by SlobaDragovic View Post
no disrespect,ali samo mi objasnite vas dvojica SENIOR i VIP member-a,jel poenta ovog foruma ispljuvati sve na sta naletis ili nesto nauciti i podeliti...ili smatrate da je ovo sto radim previse pretenciozno?ili volite jednostavniju muziku?
ili smatrate da ovo nema poentu?
a sta ima poentu?
(stvar ukusa)
Hm, moja kritika je očigledno bila previ?e slikovita, a premalo informativna Vidi ovako - ja iskreno po?tujem svačije sviračko umeće i harmonsku pismenost. Po tom pitanju ti ni?ta nisam ni zamerio. Inače slu?am svakakvu muziku (i "komplikovanu" i "jednostavnu").

Ako jo? jednom pročita? moj prvi post primetiće? da se moja kritika vrti oko pakovanja (aran?mana i miksa) vokala. I da ovog puta budem precizniji - mislim ponajvi?e na one "radio-dramske" delove koji prave poptpunu gungulu. Kao, naslućuje se da pričaju neku priču (tj. nisu klasičan ?amor),a nikako da je čujem, pa me to ?e?će smara

Izgleda mi kao da si sam i programirao i svirao i snimao i miksao pesmu, te da ti je priča i cela dramaturgija potpuno jasna. Nevolja je u tome ?to bi sve to trebalo da bude jasno i onima koji nemaju predznanje o materijalu. Ima verovatno i toga da sam na pragu pedesetei da samim tim ne čujem ba? sve, ali eto pričam u svoje ime. I kao mator lik, verovatno sam i krut po nekim pitanjima. Po meni, ako postoji tekst - on treba da se razume. To ne znači da glas treba da bude jak, nego da treba da bude frekvencijski i dinamički uklopljen u matricu.

Sve u svemu, miks instrumenata - super. Odnos instrumentalnog dela i glas(ov)a - katastrofa.

Eto tako.

Pozdrav

P.S. Uop?te me ne zanima da li je tekst pisao Katul, ?ekspir ili Marina Tucaković. Zanima me samo da li je dikcija dobra i da li je glas dobro uklopljen u matricu.