Thread: Cubase 5
View Single Post
Old 13-04-2009, 12:06 PM   #27
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Cubase 5

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.
Ako cemo po tvoji merilima onda bi trebalo da bojkotujemo 95% proizvoda ukljucujuci i namirnice od kojih zivimo.

Neću se uvrijediti! Ti imaš pravo da misliš da su glupi! Ja sam ukratko iznio neke površne razloge...Da sad ne bih širio ideološku priču , jer nije ni vrijeme ni mjesto za to, reći ću ti samo da upravo i mislim da bi trebali da bojkotujemo 95% proizvoda, al eto bez nekih se ne može, pa moramo da ih kupujemo!

Quote:
I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u Steinbergu npr.
Odavno sam prestao da zaradjujem pristojne pare od muzike , a to nije zbog razloga koje si ti naveo nego zbog samih ljudi koji razmisljaju slicno kao ti.
Nisam ja rekao da se samo ja kao pojedinac osjećam tako! Ne bih da zvučim kao neki političar, ali, vjeruj mi - nisi dobro ocjenio - da je do ljudi koji razmišljaju kao ja - sve bi bilo kako treba - poštovali bi se zakoni, plaćao bi se softver i sve bi bilo kako treba. Međutim, ja ne mogu da promjenim to što živim u takvom društvu i u takvim uslovima u kakvim živim i da se tome prilagođavam!

Quote:
Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i PLATI !! ) tvoj rad?
Vjeruj mi da ja i te kako poštujem tuđi rad, samo nažalost živimo u bivšoj državi u kojoj se malo koji ljudski i pošten rad adekvatno cijeni i vrednuje, tako da čovjek i sam malo ogrubi na sve to, zar ne? Takođe, u ovom slučaju, se ne radi o nečemu što ću ja pojesti ili , da prostiš, metnuti pod dupe Već možda napravim nešto lijepo što će nekome nešto da znači - Da sam ja jedan od ljudi koji učestvuje u pravljenju softvera - oprostio bih grijehe tom muzikantu koji je uz pomoć mog programa (koji nije platio) napravio nešto lijepo! Da li bi ti?

Quote:
A ako ti je muzika samo hobi onda se ne zali, jer svet profesionalaca kosta, u tom slucaju imas izbor da promenis hobi

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju
.[/QUOTE]

Kosta danas i svijet neprofesionalaca i profesionalaca Nisam uopšte na to mislio - ne vezano za muziku - govorio sam o životnom standardu uopšte! Da ja radim neku šljaku sa zapadnom platom i da od jedne plate mogu komotno da kupim to što mi treba od softvera - u tom slučaju i ne bi bilo ok da ga ne platim, ali ja nažalost (kao i većina ljudi koje ja znam) nemam baš takve uslove da mogu opušteno da pazarim plagove i soft! Rado bih ja to sve kupovao ,vjeruj mi, ali tako je kako je da moram da se snalazim ( kao i većina)

Još nešto...ne bih nikog lično da uvrijedim , niti da prozovem, ali mislim da je pomalo licemjerno zastupati neke oštre anti-warez stavove, a imati u svom kompjuteru iste! Takođe je pomalo licemjerno brinuti se za (doduše, zasluženu) platu nekog zapadnog programera ili firme (koji neće propasti), a nemati razumjevanja za ono što je oko svih nas na ovim našim nesrećnim prostorima i što čini da se ljudi snalaze tako kako se snalaze. Taj koji pokaže i dokaže da nikad nije u svoj kompjuter instalirao piratsku verziju programa - može i da osuđuje i da se zalaže protiv wareza, a ovako ta priča ne pije vodu nego ispada krajnje nekorektna! Nemojmo se praviti Englezi
balthazaar is offline   Reply With Quote