Quote:
Originally Posted by awacs
Naravno da se neću izvinjavati, zato ?to ni ne govorim o polaznicima kursa, nego o ?koli u kojoj je uop?te moguće steći status apsolventa bez nekih osnovnih znanja. O tome su pisali Idekius, Oggy, Max i Arthur u jednoj drugoj temi u kojoj sam ja pričao ne?to potpuno suprotno. Zato se i izvinjavam njima  Pročitaj http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20565 i sve ce ti biti jasno.
To ba? i nije neko merilo znanja. Poznajem par ljudi koji su istim takvim mikrofonom uspevali da snime prilično kvalitetne zvučne zapise. Znanje se ne meri samo sposobno?ću da izabere? alat, nego i sposobno?ću da ga iskoristi?.
Ne radi se o tome da li je drugar budala ili ne (ja ga i dalje ne smatram budalom nego lenjivcem), nego o vrednosti diplome neke ?kole. Po?to sam u međuvremenu (od svog poslednjeg posta na već navedenu temu) upoznao podosta diplomaca i apsolvenata tog smera koji ne znaju osnovne stvari (ili, ?to je jo? gore - misle da znaju) bio sam primoran na ovaj u Srbiji nepopularan korak koji se zove izvinjenje. Moji raniji postovi su se bazirali na poznavanju nekih polaznika koji su dosta toga znali. Tek sada shvatam da su to mogli da saznaju i bez plaćanja ?kolarine.
Pozdrav
|
Vrlo dobro znam o kojoj temi se radi jer sam jedan od retkih koji su iznosili konkretne negativne cinjenice o pomenutom fakultetu.
Naravno da oprema nije merilo znanja ali ovakav primer je odlican pokazatelj o tome koliki ti je prijatelj lenjivac i neznalica, pa on ne bi treba da utice na promenu tvog misljenja.
Npr. treba da snimas gitaru i imas na raspolaganju recimo kvalitetnog Gibson-a Les paul custom model, da li ces otici kod drugara i pozajmiti nekog lose iskotiranog Stagg-a sa zaridjalim zicama?
A za potrebe diplomskog ima na raspolaganju prilicno kvalitetnu opremu na faxu...
E sad, kad je to receno, cinjenica je da je 70% ljudi na viser-u , kao tvoj prijatelj i da ce diplomirati bez problema, ali takvo stanje je na vecini fakulteta u Srbiji.... a da ga je interesovalo bar malo, mogao je da nauci svasta o mikrofonima ( posto je nepoznavanje istih i uzrokovalo nastanak ove teme)...