Quote:
Originally Posted by awacs
He, ovo ne pitam u svoje ime, već u ime "momaka", po?to se često de?ava da ljudi ne shvataju ?ta je predlog, a ?ta ironija - Behringer "da" ili Behringer "ne"?
Pozdrav
|
evo navest cu samo par razloga zasto organski ne podnosim tu firmu :
a) parazitiraju na radu i trudu drugih kompanija..drugim rijecima npr. ako Mackie ulozi 1 000 000 dolara u research and development nekog svog miksera ...Uli to jednostavno prekopira..promjeni redosljed i boju dugmadi na svom modelu i Mackie mu moze puhati u prkno sto bi se reklo....Uli plati 2 centa jadnom kinezu po satu i nitko sretan i zadovoljan osim njega

b) ja ne znam niti jedan njihov proizvod da nekog k. vrijedi..da se bar trude kada kopiraju nekoga da to barem iskopiraju kako treba...ne oni moraju zaraditi 1:50 na svemu pa rezu sve moguce "uglove"...i sta dobiju shiti sound..
c) vrhunac prevare je bio kada sam vidio jedan njihov proizvod koji se designom i i natpisom hvalio kao "tube technology" inside..sa prednje strane panela (front) bio je otvor kroz koji se vidjela kao olfo cijev (tube iliti valve) koja svijetli..kao radi....kada se otvori taj uredjaj ima se sta vidjeti..iza cijevi (koja samo izgleda kao elektronka) je smjestena mala LEd dioda koja svijetli tako da covjek koji sa prednje strane gleda uredjaj ima osjecaj kao da cijev (tube) radi sve u sesnaest..
i reci mi da li covjek moze imati respect za takvu firmu...