View Single Post
Old 10-04-2009, 02:56 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Unhappy Javno izvinjenje!!!

Ovim putem povlačim sve ?to sam ikada rekao u odbranu smera za A/V tehnologije na Vi?oj elektrotehničkoj ?koli u Beogradu. Istim putem se izvinjavam svima sa kojima sam braneći dotični smer u?ao u raspravu. Razlog?

Apsolventu tog smera sam pozajmio svoj mikrofon AT822 da bi snimio ?umove za diplomski rad koji sprema. Do?ao čovek da mi vrati mikrofon i evo par fragmenata razgovora:

- Čudan ti je ovaj mikrofon - stereo je, a dinamički...

- Nije dinamički, kondenzatorski je.

- Pa kako onda radi bez fantoma?

- Pa... electret condenser...

- ........?

- Pa učili ste valjda to u ?koli?

- Pa ja sam ukapirao da kondenzatorskim mikrofonima treba fantom, a dinamičkim ne treba.

Dobro, razjasnili smo to posle par rečenica, da ne davim, ali ima nastavak. Uzeli da pričamo ne?to o pluginovima i ka?e čovek:

- E, video sam da neki pluginovi imaju nekakav sidechain, ?ta je to?

- Kako bre ?ta je sidechain, 'si čuo za de-essing, ducking...? (nisam hteo da ?u?tim sa vokoderima i sličnim primenama - prim. A.V.)

- Ma, ne koristim ja de-esser, ako ima mnogo "s" ja to skinem EQ-om. A ?ta je taj "ducking"?

Jbt! Jbt!! Jbt!!! Ne ka?em da sam ja sa 22 godine znao vi?e, ali moje neznanje je bar bilo besplatno.

Dakle, jo? jednom - izvinjenje. I link na jedan koristan savet svima koji ?ele da upi?u navedeni smer u navedenoj ?koli:

http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=315

Pozdrav,

Vasa