View Single Post
Old 10-04-2009, 02:36 PM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Tretiranje elemenata bubnja u Mix-u

Quote:
Originally Posted by ProkDu View Post
Zanima me tvoj način rada u tretiranju elemenata bubnja u mix-u. Konkretno, kori?ćenje kompresora, reverba a i svega ostalog ?to koristi? da bi bubanj zazvučao 'dobro'. (Npr. da li za različite elemente koristi? različitu veličinu attack-a na kompresoru, da li me?a? različite prostore (reverbe) za različite elemente (dobo?, hihat) ili mo?da radi? drugačije, ili ... kako radi??)

pozdrav i dobro do?ao
hvala na dobrodoslici !

sto se tice bubnja i tretmana istog...volim koristiti paralelnu kompresiju (vjerujem da znas sto je to,a ako ne objasnit cu ..samo reci..) tako da na taj nacin maksimalno sacuvam tranzijente na original kanalima a punch dobijem paral.kompresijom...to mi daje najbolje rezultate...EMT plate 140 sa UAD-a ima par algoritama koji mi se najbolje ponasaju na bubnju sto se tice prostora tj reverba..... a nekada stavim nesto nelinearno na snare-u i tomove tipa AMS RMX reverb IR na Altiverbu..ako hocu malo zagrabiti u osamdesete
kad god snimam bubanj na kraju sessiona trazim bubnjara da mi odsvira pojedinacno elemente i napravim si samplove tog bubnja koje kasnije uz pomoc Drumagoga koristim u miksu... na taj nacin podlazuci te samplove pod pravi bubanj mogu dobiti extra power na nekim dijelovima songa gdje mi to pase a nekada i kroz cijelu stvar..sto se tice EQ po kanalima najvise koristim Waves-ov SSL channel ili Neve 1073 sa UAD-a...iskren da vam budem drage kolege...mislim da cu se uskoro odluciti za jedan radikalan potez...zbunjen nebrojenim mogucnostima i opcijama koje ne rezultiraju upravo proporcijalnim napretkom u zvuku...a radi se naravno o pluginovima..naci cu si jedan dobar channel strip i jedan dobar compressor (to vec znam=ROCKET by Stillwell) i pobacat cu sve ostalo iz plugin foldera..tako da cu si napraviti virtualnu miksetu u Pro Toolsima i opleti...
as it use to be...
bit cu puno efikasniji i necu si razbijati glavu sa time koji EQ na snare a koji na tomove ..koji na akust. git a koji na vox....na kraju se vise bavim opcijama nego samom primjenom...jos da prodam bubreg i slezenu pa da skupim lovu za ICON controler pa da mogu ugasiti svoja tri LCD monitora i ne gledati vise u ekran i u "glazbu" vec slusati a uz pomoc kontrolera upravljati svim parametrima....e to se zove posao
Denyken is offline