View Single Post
Old 09-04-2009, 08:38 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: AKAI CD300XL savjeti i upute

Quote:
Originally Posted by ailein View Post
Hvala na odgovorima no moram napomenuti:
Do sada sam koristio software samplere (KONTAKT 3) tako da mi nije stran koncept kori?tenja i upotrebe samplova u LIVE i STUDIO načinu. Sa ovim AKAI samplerom stvari su malo drugačiju utoliko ?to nije kompatibilan sa windows-om dakle koristi svoj OS koji mi je stran. Rado bi ga koristio za LIVE u smislu INSTRUMENATA ne ritmova i nije bitan RAM po?to uz njega imamo i jo? 2 ROLANDA, dakle slu?io bi recimo samo za orkestracije.
CD3000XL ima svoj hard a uz njega imam i 2 ZIP-a (SCSI i PARALEL) i sve ?ljaka normalno osim mo?da cd-a: Kad ubacim AKAI CD pi?e da je "INACTIVE", ostalo je ok (Floppy i ZIP).
Moj problem je u kompatibilnosti sa windows-ima (XP) po?to sve samplove imam u kompu.
Pitam se: Mo?da krivo pr?im CD-e ili je problem u konvertiranju sample formata mada sumnjam jer sam za to prilično dobar. Iz tih razloga zamolio sam za konkretan savjet od nekog ko je već radio na ovoj problematici. Hvala!!!

samo serija S5000 i S6000 cita WAV samplove. Stari S3000 sampleri imaju neki svoj format..
E sad, znam da ima softwera koji pretvaraju sa Akai formata u sve druge (da bi ljudi mogli stare libraries da koriste na nekom novom sampleru)
- ne znam da ima nesto sto pretvara nove formate u Akai..??
DaBear is offline   Reply With Quote