Quote:
Originally Posted by Arthur
pa dobro, praktično kompresijom dobijaš nešto na balansu, mada meni tu dosta svašta nešto dolazi od ostatka bubnja, što mi ne prija uvek. E sad, kad si već pomenuo  highpass, dokle, koliko? Da li njime izoluješ činele ili ostavljaš top-end ostalih elemenata da igra ulogu ? 
|
oko 200-240 Hz highpass ..maknem s time kick a ostavim "trbuh" snare-a...ako mi treba..a ako ne dignem ga nekada i do 300 Hz...komprimiram (3-6 dB gain redukcije ) panorama na 8 i 16 h..nikada total left-total right...rekao sam ti vec u nekom drugom postu da ih tretiram vise kao cymbal nego kao klasicne overe..tako da ih tako i equiliziram...maknem "usko" par dB-a na 1 Khz da maknem onaj plehasti middle...dodam 6-7 Khz onaj shimer ili nekada 10 Khz za sminku...ako ih bubnjar nije krvnicki tukao (sto to mrzim

)..primjetio sam da ne mogu biti principijelan jer nemam svoj studijski bubanj..pa mi ljudi uglavnom donose svoj bubanj...i tako sa svakim iznova nova prica..previse varijabli...mislim da cu uskoro investirati u svoj banjbu....kupim jos par razlicitih snare-ova..i nema vise glavobolje...a i ja ga onda stimam kako meni pase