Thread: snimanje banda
View Single Post
Old 07-04-2009, 06:46 PM   #3
satara
Junior Member

Default Re: snimanje banda

Quote:
Originally Posted by Denyken View Post
ma vise preferiram snimanje cijelog banda i odmah da se nadovezem...to mi je samo misaona imenica.....zadnji album koji sam tako napravio je bio "Vrijeme je da se krene" Majki....iznajmili smo veliku dvoranu ZKM-a (kazaliste)...postavio ih na razne strane i udri...mrak....
sada u svom studiju nemam dovoljno veliki prostor za to i neku kvalitetniju separaciju..i to mi strasno fali...ali imam gore neuredjeno potkrovlje na kuci pa si stalno mislim o tome no opet razmisljam koliko ja znam bandova koji bi mogli svirati na horuk..onako bez greske...barem ritam sekciju....ne znam..ali eto i sad si me ti podsjetio na tu bolnu tocku

Pa gle ovdje ima dosta pametnih ljudi mozda kada bi se pozabavili tim problemom,mozda bi uspjeli nesto i smisliti,vjerovatno vecina nas ima taj problem.
evo jedno razmisljanje za pocetak,u biti kostur za daljnje nadograđivanjeojacala gitarska (znaci i bas pojacalo)van iz sobe(studija),najbolje svaki u svoju sobu(naravno to nemora biti soba doslovno nego bilo kakva kutija ili vec sta,bitno da je "gliuha" te da ima uvjete kao u studiju sto se tice akustike) signal iz njih u mixetu i iz mixete na razglas koji je u studiju.Znaci dobilo bi se to da gitarska pojacala ne kupe nista drugo osim gitare(basa...)a opet se cuju u studiju u istom tom trenutku,a razglas nekako usmjeriti i koliko je moguce vise odvojiti od bubnjeva,kako bi miikrofoni koji ozvucavaju bubanj sto manje kupili.mogu se upotrijebiti i slusalice ali tad je opet problem taj feeling
satara is offline