Quote:
Originally Posted by dema0206
Ja PT nemam niti ga namjeravam kupiti jer nema posla za to.
|
Ja imam posla, ali nemam nameru da ga kupujem jer nije ni mrvicu bolji od Nuenda, cak mi se (onoliko koliko sam bio u prilici da vidim) da Nuendo/Cubase imaju gomilu naprednijih i korisnijih opcija za editing sto audio sto midi traka.
Quote:
Oni su poceli raditi kadsa je comp jako slab bio. i jos niti jedan program i Hardware nemoze postic tu latenciju sa tom kvalitetom.
|
Svaki novi kompjuter i gotovo svaka ASIO karta moze postici bez ikakvih problema latenciju od barem 5 ms, sto je i vise nego dovoljno.
Quote:
To je jedan kompletna sprava koja ima svoje mjesto u profesjonalnim studijam tu su potrebne mnogo mnogo spura.
|
Svaka sprava je danas kompletna, a ta prica je vazila do '98. dok je PT prakticno bio jedina ozbiljna solucija za studio.
Quote:
to da su skupi o tome nemoramo pricati.
|
Takoreci "preskupi" za ono sto dobijes, jer im konvertori nisu "top" ponuda, procesorska snaga zanemarljiva u poredjenju sa novim kompjuterima, a sve ostalo ima svaki sekvencer danas...
Quote:
Neko ko ima ssl sa 72 kanala nece raditi na Cubase mislim da ces se stim zloziti.
|
Ne bih se slozio. To na cemu ce raditi neko ko ima SSL sa 72 kanal zavisi samo od njegovih afiniteta i ni od cega vise. To nema veze ni sa PT ni sa Logicom ni sa Steinbergom.
Quote:
Ja sam zadovoljan stim sta imam i nezelim bolje.
|
Takodje
I samo jos jednom da iskoristim priliku da ti odgovorim...
SVAKI plugin u Nuendu mozes koristiti u real time-u. Dovoljno je samo da kliknes na onaj mali zvucnik na kanalu i da nisko podesis latenciju
Pozdrav i ne zameri mi na ovoj raspravi.