View Single Post
Old 06-04-2009, 06:09 PM   #119
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Quote:
Originally Posted by dema0206 View Post
Ja PT nemam niti ga namjeravam kupiti jer nema posla za to.
Ja imam posla, ali nemam nameru da ga kupujem jer nije ni mrvicu bolji od Nuenda, cak mi se (onoliko koliko sam bio u prilici da vidim) da Nuendo/Cubase imaju gomilu naprednijih i korisnijih opcija za editing sto audio sto midi traka.

Quote:
Oni su poceli raditi kadsa je comp jako slab bio. i jos niti jedan program i Hardware nemoze postic tu latenciju sa tom kvalitetom.
Svaki novi kompjuter i gotovo svaka ASIO karta moze postici bez ikakvih problema latenciju od barem 5 ms, sto je i vise nego dovoljno.

Quote:
To je jedan kompletna sprava koja ima svoje mjesto u profesjonalnim studijam tu su potrebne mnogo mnogo spura.
Svaka sprava je danas kompletna, a ta prica je vazila do '98. dok je PT prakticno bio jedina ozbiljna solucija za studio.

Quote:
to da su skupi o tome nemoramo pricati.
Takoreci "preskupi" za ono sto dobijes, jer im konvertori nisu "top" ponuda, procesorska snaga zanemarljiva u poredjenju sa novim kompjuterima, a sve ostalo ima svaki sekvencer danas...

Quote:
Neko ko ima ssl sa 72 kanala nece raditi na Cubase mislim da ces se stim zloziti.
Ne bih se slozio. To na cemu ce raditi neko ko ima SSL sa 72 kanal zavisi samo od njegovih afiniteta i ni od cega vise. To nema veze ni sa PT ni sa Logicom ni sa Steinbergom.

Quote:
Ja sam zadovoljan stim sta imam i nezelim bolje.
Takodje

I samo jos jednom da iskoristim priliku da ti odgovorim...
SVAKI plugin u Nuendu mozes koristiti u real time-u. Dovoljno je samo da kliknes na onaj mali zvucnik na kanalu i da nisko podesis latenciju

Pozdrav i ne zameri mi na ovoj raspravi.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline