View Single Post
Old 06-04-2009, 09:35 AM   #3
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Quote:
Originally Posted by symbiont View Post
Dugo sam bio steinberg sada sam Digi i Steinberg.Dat cu komentar samo na jednu stvar koja se proteze temom.Nepraktican midi u PT.Dok sam bio na steinbergu moj midi kontroler Roland EM55 je kupio prasinu jer me mrzilo da sviram pa sam cak i solo dionice crtao jer je Key editor u cubaseu nesto sto je moja cura naucila za sat vremena,iako nema pojma o muzici kad sam presao na pt obrisao sam cubase da bih bio primoran raditi u pt da bih prije savladao i pazite sad ovo.Poceo sam da sviram!!!Ja mislim da je cinjenica da je midi jako tezak u PT ali isto tako mislim da je to super stvar za mene i za moju muziku jer svi znamo sta je odsvirano a sta nacrtano prema tome,stvar koju najvise zamjeraju pt-u uopste nije za zamjerku,a kad se midi odsvira,sredjivanje u pt je isto jako jednostavno pogotovo sad u 8ici.Od sitnih detalja automatsko prilagodjavanje tool selectora mi je strasna stvar u 8ici.Ne moram da klikam 1 za olovku,2 za gumicu,3 za makaze itd. on razmislja za mene to mi se svidja kod pt-a
Veoma subjektivno. Nikada nisam koristio crtanje u Steinbergu iako radim na njemu od Atari doba, iskljucivo sviranje ( cak i bubnjeva). Tako da ...