Re: BRAVO Vladoooo!!!!! Pesma je vrhhhh
Ljudi, ponovo vas molim da iz razloga objektivnosti, a i pomalo pristojnosti ne insistirate na onom vecnom: a mogao je malo da "okrene curak" ili da "Evoluira" ili da muzicki-tekstualno napreduje, i tako dalje bla bla bla bla....
Pa zar nije sasvim jasno da Vlado (inace, jako dobar muzicar, aranzer, i jos vise producent sa veoma dobrim ukusom u onome sto radi) jednostavno nije takav tip istrazivaca i revolucionara na muzickom planu, a i zasto bi? zasto svako, a narocito oni poznatiji treba stalno da nesto "napreduju"? Bio jednom jedan novi stil u muzici (ako je to uopste muzika) i smelo ga nazvase "Punk" (pank) Ajd' sad budite iskreni i recite mi koliki je to napredak donelo u odnosu na muziku pre toga, al' budite iskreni do jaja! Ja licno mislim, i pored bojazni da me optuzite da sam matora budala, sto verovatno dobar deo od vas misli, dakle JA licno mislim da je Punk ustvari savrsen genocid nad divnom umetnoscu koju su nekada zvali "Muzikom" - a opet, neki u svojim (ne)delima izjavljuju da je Punk "Sveza krv rock'n'rolla" sto je po meni bar, najveca glupost koju sam cuo. Punk je klasican primer najtrulije dekadencije i svojevrsnog muzickog fasizma,(a Bogami i populizma, sto je isto tako lose) koji je za duuuuugo vreme odneo pobedu, i skoro u potpunosti unistio nesto sto se zvalo "Rock" ili u manjoj meri "Pop" muziku...E sad, zasto sam ovo nasrao? zbog toga sto sam na zaobilazan nacin hteo da kazem da tzv. "evolutivni" "revolucionarni" i slicni pristupi muzici ne daju UVEK dobre rezultate, kao i u politici (setite se Sovjetskog Saveza, Istocne Nemacke, Kim Il Sunga, Mao Ce Tunga i ostalih Tungova, a Slobu i da ne pominjem - mislim na Milosevica, a ipak ne na sebe) Sa setom, melanholijom, rezigniranoscu i ostalim "senti" osecanjima se secam grupa Emerson. Lake & Palmer, grupe YES, grupe "Nice", napredne originalnosti Bitlsa, lepote harmonija "Whiter shade of pale", pa se secam cak i takvih "Kicerica" kao sto su ondasnja Whitney Houston, Stevie Wondera i mnoooogih slicnih...Zasto toga vise nema? zasto kod nas vise nema na primer Olivera Mandica ili pesama kao sto je "Negde izvan planeta" (Sladjana i Dado) Sve u svoje vreme, slazem se unapred, ali mora li sistem vrednosti da bude toliko unakazen da ima mesta za SAMO JEDNU vrstu muzike koja se "Ceni"?Spustam se u svet realnosti, i pitam: Mora li se Vladu Georgijevu zamerati sto nije "Revolucionaran" ili napredan, ili kao cest izraz kod narodnjaka i turbo folkera: Moj sledeci projekat ce biti nesto novo i mnogo "cvrsce"?
Vidim i drugi su postovali "Nebeske duzine" pa ajd' i moja malenkost...
Pozdrav, i ne zamerajte.
Last edited by slowstar; 05-04-2009 at 11:52 PM.
|