Thread: Snimanje bubnja
View Single Post
Old 05-04-2009, 09:37 AM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Snimanje bubnja

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Pozdrav dragom gostu

Pitanje je preopsirno, ali za pocetak - omiljeni set mikrofona, preampa, i koje stereo tehnike najcesce koristis za overhead i room?

Hvala!
pozdrav ! evo sto ja koristim :

kick = shure Beta 91 http://www.shure.com/ProAudio/Produc...Beta91_content

unutar kicka ..prema baticu.. i to u kombinaciji sa Yamaha Subkickom http://www.drumshack.co.uk/prodtype....ageHistory=cat za "mast" kao na ovoj slici ga pozicioniram...ovu kombinaciju preporucio mi je Michael Wagener..covjek kojem doista vjerujem (Metallica,Extreme,Ozzy Osbourne..)..i imao je pravo P.S. paziti na faze!!

Snare=( rijetko kada ozvucavam mrezicu)..uglavnom i najvise dobru staru Shure 57-icu (ili Beta ver.iste ) a nekada i Senheisser 441..a ponekad Neumann km84 (iako jako rijetko jer bih se ubio da mi ga mi ga neki nepazljivko mazne stickom...to samo za bubjare kojima fakat vjerujem)

hi hat = AKG 451 vecinom (sminka ) ili Royer 121 (natur) sound..nekada i 57-icu ako hocu jake srednje ili ti ga "kotlovina" sound

tomovi = (rack) dobri stari Sennheiser 421 ili shure57-ica (super jeftina alternativa..)

floor = Sennheiser 441 (sve sto mi treba za ovu aplikaciju)pravi workhorse svakog studija...

overi = spaced par Neumann-a km 84 (ponos moje kolekcije )..probao sam i XY i ORTF tehniku i na kraju se vratio na klasicni spaced par...najbolje mi poslije u miksu funkcionira...

room= ...mono uglavnom ( poslije ga ubijem u kompresoru sa Nuke settingom ...pumping... plus sto nekada na njega stavim amp simulator za trashy sound )..Royer 121..ribon oko 2.5-3 metra od bubnja u visini tomova ,lagano usmjeren prema kicku (za sto manje cinela u njemu )..

PZM- ... omni Sennheiser...na zidu nekad na difuzoru iza bubnja (pogledaj slike sa mog foto albuma da dobijes dojam)..i nekada mi je to super informacija kada u miksu treba dodatan "prostor" za bubanj..pogotovo ako je sviran sa trskama..suptilnije...
Denyken is offline