View Single Post
Old 03-04-2009, 07:03 PM   #5
slowstar
Pro Member

Default Re: Razradjivanje monitora...?

Molim vas da ne mistifikujete problem, par sati neke svirke, i sve je u redu, kakvo razradjivanje? Pa nije to Mercedes ili Golf diesel pa da se toliko razradjuje. Svrha "razradjivanja" je samo da namotaj (spulna) bass zvucnika a i visokotonca "legne" u centar, kao i da se takozvani "surround" (misli se na gumenu ili silikonsku ivicu membrane) razmeksa, i to je sve. Ta vasa rasprava mi lici na diskusije hajfista koji razlikuju na koju stranu je okrenut zvucnicki kabl (ne mislim na fazu, nego strana koja "gleda" na zvucnik i strana koja ide u pojacivac) jer su ubedjeni da je najobicniji licnasti bakarni kabl na neki nacin "usmeren". Obozavam da im te iluzije "razbijam" stalno ih stavljajuci na testove, a bogami poprilican broj njih su maaalcice i nagluvi, sto im nikada ne smeta da pricaju kako je neki interlink kabl "topliji" , a neki cvrsci, a neki opet sa "vise ritma" i serinjanju kraja nema...Sto se opet, razrade monitora tice, treba, tacno je to, ali na vasem mestu ja bih pustio neki dobar, pun drum loop iz BFD-a ili slicno, sa dobrim kickom i povremenim cinelama, to razradjuje i "gore" i "dole" zar ne?
Mislim da je 2-3 sata u vr' glave.

Last edited by slowstar; 03-04-2009 at 07:08 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote