View Single Post
Old 03-04-2009, 01:24 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: BRAVO Vladoooo!!!!! Pesma je vrhhhh

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Evo i ja načeh jednu jutarnju kaficu, pa reko da poku?am da prokomentari?em... .................... ... ........ ....... . ........
Svaka ti je dobra, a glupo mi da citiram ceo tekst Ja bih samo jo? malo dodao:

Potpuno si u pravu za kič. U pop muzici - ni?ta bez njega. Ima jo? par stvari koje su bitne, koje si čak i nagovestio, ali ih nisi imenovao: muzikalnost i ludilo. Kod Bregovića i Mandića postoji spoj ta tri elementa (dodu?e kod G.B. je to ludilo svesno projektovano, ali do?ivljava se kao takvo, a to je va?no).

Kada ka?em ludilo, ne mislim na kliničko stanje, nego na jednu dozu distance u odnosu na samog sebe, nekakvu malu ?izofreniju koja te tera da sam sebi ka?e?: "e, dru?e, ovo je bre dosadno, smorio bih se da ovo čujem, ova pesma ti se već vrti po kafićima i iPodima, za?to je opet snima??"

Iznenada sam shvatio da me mrzi da pi?em, pa ću samo da zaključim - V.G. je jako muzikalan čovek, ima dovoljno kiča u njegovom stvarala?tvu, ali ludila/distance/ironije-prema-samom-sebi ni od korova. Zato pesme koje pi?e verovatno neće pre?iveti "sud vremena", ali da li je to uop?te va?no?

Ne zanima Vlada da li će njegovu muziku za dvadeset godina slu?ati klinci i klinke koji nisu bili u planu kada su te pesme objavljene. Tada će verovatno imati svoj hotel ili marketin?ku agenciju. Ili će postati glavni zastupnik Audija za Zapadni Balkan. Svejedno.

Ljudi, ne sekirajte se vi za Vlada, mislite o tome čemu vama slu?i muzika. Pa je u tom smislu i stvarajte.

Pozdrav