Re: Violet BLACK KNIGHT VS Ostatak sveta
znam da nisam mozda najkompetentniji, ali hajde da ti ja probam pomoc koliko mogu, posto jednog od to dvoje imam, a drugog sam probao bas pri odlucivanju o tome kojeg ces uzet...a i kontam da znam za sto ce ti sluzit 90% vremena...
kad sam isprobavao micove, na "poligonu" su bili K2, Black Knight, SE4400a i nt2000...Audio Technice nisu imali tada nazalost, niti ih nabavljali u korije vrijeme...da ne pricam kakav je koji bio, idemo na ova dva u pitanju...Violet je zvucao siroko...neznam kako to drugacije opisati...kao da su vokali vec bili pannovano na 3/4 lijevo i 3/4 desno...no, zvucao mi je malo prenaglasen u visokima na mom glasu...ne sibilantno niti posebno ?trčavo, samo malo naglasenije...K2, na drugu stranu, je bio najneutralniji od ovo cetvero...Violeta sam zapamtio po sirini, nt2000 po tome sto je dosta dobro ulovio jako niske frekvencije, onaj neki growl ispod low midova, a SE po tome sta je bio dosta cist...K2 po nicemu od toga, ali zvucao je nekako dovrseno...malko dosadno, ali dovrseno...
sad, u normalnoj situaciji bih ti preporucio K2 bez razmisljanja, ali pretpostavljam da ce ti, kao i meni, sluzit primarno i gotovo iskljucivo za vokale...i tu bih ti ga vjerojatno preporucio, ali jednostavno nije sasvim legao na moj glas kao sto je izgledalo da ce leci...doduse, iz iskustva, ja imam dosta tezak glas za ulovit kako treba...i nekako, nekom se to svidja, meni ne, uvijek imam osjecaj da sto god napravim, da glas malkice viri iznad ostatka mixa...prijatelj je snimao punk vokale kod mene s njim i ozvucili smo jendom git. pojacalo i on je bio odusevljen s tim, ali meni to jednostavno nije to...cak i kad sve u aranzmanu ostavim tako da postoji rupa od 300-800Hz u koji bi trebao lec veci dio vokala - on opet ispliva malo iz mixa...a i na kraju se zavrsi na tome da cak i boostujem visoke, sto je prilicno cudno za Rodu i zbog cega sam odlucio se zaletit do studija isprobat je tamo i usporedit malo...
na kraju se svelo na to da cekam jun da mi prijatelj dodje iz Us i donese Sm7b i ove dane trazim studio koji ima sto veci izbor micova da ih usporedim s Rodom i vidim ako mi neki bolje pase, tako da sam u jendu ruku opet na trzistu za mic u tom nekom rangu 600-800e i rado bih cuo prijedloge ostalih, takodjer...osim ako se pokaze da je to bilo do neispravnosti Rode ili neke moje masivne greske pri usnimavanju ili mixu
mogu ti cimnut neki vokal snimljen K2-ojkom, a i okaciti vokale snimljene s jos par micova ove dane kad ih se zaletim probat u studio...eto
edit:
i ako netko od Rijecana zna studio s malo vecim izborom mikrofona, cijenio bih informaciju...
|