View Single Post
Old 01-04-2009, 09:12 PM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Akustične gitare

ciao idekius

prije svega da ispravim jednu povijesnu nepravdu naime ja nisam radio Let 3....ne volim da se kitim tudjim perjem i vec ima par dana da sam molio moderatora da ucini "ispravak netocnog navoda " u opisu moje malenkosti ...eto i to se sad zna pa mogu prijeci na odgovor na tvoje pitanje..(nadam se da te nakon ovoga jos zanima )

imao sam srecu da sam od bivseg zaposlenika jos bivsijeg Jugotona otkupio par Neumann-a km84 mikrofona...vjerujem da znas o kojima se mic-ovima radi a i legenda kaze da je to prvi mikrofon koji je koristio phatom power 48v...uglavnom nakon svih silnih eksperimentiranja sa raznim tehnikama tipa xy,ortf,spaced par,jedan mic na rezonantni otvor drugi u visini ramena usmjeren prema korpusu gitare...shvatio sam da je za produkciju koju radim i vrste aranzmana kakve radim najbolje pozicionirati jedan km84 u nivou 12 polja gitare pod nekih 35-45% usmjeren prema rez.otvoru oko 30 do 40 cm udaljen...na taj nacin i po mogucnosti da je gitara u pitanju Martin Dreadnought tipa D28 .. i u rukama pravog majstora...snimanje akusticne gitare je doista zadovoljstvo i jedan od onih soundova koje kad snimis ti de facto postanu vjecni kriterij kvalitete ispod kojeg..kad ga jednom probas i dozivis..vise jednostavno ne ides
Denyken is offline