Quote:
Originally Posted by zlobisha
To za Hrvatsku je tačno. Skoro mi je Mikica (Alogia) pričao da su trebali sa sviraju negde, na nekom festivalu. I na granici im tra?ili ''umjetne dozvole'', koje nisu imali. Reakcija na to je bila poziv organizatorima, koji su to poku?ali da srede, ali im graničari lupe zabranu ulaska u paso?...
|
Pa ovo je ljudi moji strasno! Sve mi je jasno da u nasoj drzavi prolazi i da muzu ljude kako god im se digne, al mi nije jasno kako moze neko da ti lupi zabranu ulaska u zemlju! Pa nisi ti prekrsio zakone Hrvatske, niti si pocinio nikakav prekrsaj ako nemas neku kvazi legitimaciju... Po meni maximalno mogu da te vrate sa granice! Ispada da je veci zlocin nemati tu legitimaciju nego npr. nemati zeleni karton pri prelasku granice! Zamislite kad bi ljudi dobijali zabrane zato sto nemaju zeleni karton!? Po meni Hrvatski carinik ili bilo koji, moze maximalno da te ne pusti da udjes u zemlju ali da ti lupi zabranu...to mi je malo previse, pogotovo ako ti ne krsis njihove zakone i ne ugrozavas nikoga...
Sve u svemu sam zgrozen....i da kojim slucajem spadam u grupu ljudi koja bi morala da vadi tu legitimaciju, ne bih je vadio ni po koju cenu! Sta oni nude muzicarima za to clanstvo osim sto uzimaju harac?
Kladim se da bi dobar pravnik mogao da ih pocisti dok trepnes...
Sve ovo me podseca na one izlazne takse bez kojih devedesetih nije mogla da se napusti zemlja...pljackasi!!