View Single Post
Old 31-03-2009, 08:11 AM   #3
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: snimanje gitara/iso cab

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Sjecam se kad sam prije par godina FrankoPanka davio sa ReAmp-om. Na kraju sam ga nabavio iz slovenije (kao pravi fan DIYa nije mi padalo na pamet bacat lovu na komercijalna rjesenja, naravno!).

Ljudi to je sprava koju svatko treba imat! To je super stvar! A za relativno malo novaca!

To je istina..ja sam svog napravio od Jensena JT-11P-1 kupljenog na Ebay-u ...na njihovom sajtu je i schema http://www.jensen-transformers.com/as/as092.pdf... cak i ovaj 25 kOhm-ski pot koji regulira izlaznu impedanciju dobro dodje jer fakat cujes razliku(sto veca impedanca- manje basa) a pogotovo je koristan kada reampas, a da jos stavis neke malo zajeb. pedale ispred ampa tipa Fuzz....
druga stvar tko kaze da trebas biti limitiran samo na guitar amp...
to mozes raditi i sa vokalom (dist vokal preko Marshalla)pa ga vratis u session i malo samo podlozis ispod orig. nedistorzir. vokala...dobijes malo lo-fi karakter( puno bolje zvuci ova varijanta nego biulo kakav a ala Guitar rig amp sim. ) ali to moze biti upravo ono sto je doktor prepisao za taj song..a da o bubnju ne govorim....ukoliko u studiju imate neki mali PA..tipa samo za vokal....mozete postaviti taj PA u jedan kut sobe a mono mic. ili stereo par majkova na drugi kraj sobe..reampati nesto iz sessiona tj.reproducirati kroz PA....s druge strane to "pokupiti" sa mikrofonima ..dozirati auxovima send/return i eto ti room reverba a la Abbey Road...
Soundgarden-ov Superunknown (mixed by Brendan O'Brien ).....meni jedna od najdrazih rock ploca i produkcija sa vrhunskom produkcijom bubnja..sjecate se onog prijelaza nakon C dijela(sola...) u BLACK HOLE SUN...interesantna je prica... da bi dobili taj masivan a opet ziv zvuk bubnja..u miksu su ga upravo reampali (mislim na bubanj) preko malog PA u studiju...usnimili natrag u session preko stereo para mikrofona (spaced )...zatim Sa Eventide Harmonizer-om taj reampani signal spustili za oktavu dolje i poput reverba-(wet) "podlozili" ispod bubnja (dry)..zato se i cuje ispod svakog udarca taj masivan...gust..pomalo dramatican sound koji ga cini vecim od zivota sto ja znam reci
Denyken is offline