Quote:
Originally Posted by Denyken
pozdrav cijenjenom kolegi
jeste ..imam ribon Royer 121
nekada zajedno sa 57-com u omjeru 70/30 u korist ribona..nekad na kalotu (sami centar) nekad malo prema periferiji..u osnovi ga na taj nacin prirodno equilajziram....rijetko kad u trackingu koristim EQ tako da mi ovakav nacin vise pase..nakon svih tih godina u ovom poslu ( ove godine slavim 20  ) sve vise sam poceo paziti na fazne relacije...apsolutne i relativne..i prilikom samog usnimavanja a i prilikom miksa naravno...
ukoliko zelis probati Royera slobodno mi se javi pa ti ga posudim za session...ukoliko volis natur sound za neke stvari...to je to....jedini mikrofon koji se ponasa slicno ljudskom uhu...u smislu da kad nadjem poziciju na guitar ampu gdje mi dobro zvuci..tu stavim majk..odem u reziju i to je to..nema neugodnih iznenadjenja...
sto se tice ; gitarsko pojacalo - na jedan ili dva mikrofona?
hi gain soundove uvijek drito na kalotu ili inch prema periferiji..121/57ica
crunch soundovi...samo Royer uglavnom...blizu zvucnika..
clean : ako je open back...Royer napred a Neumann KM84 straga...paziti na faze obavezno !!
|
E super odgovor! Bas precizno! Hvala ti!
A hvala i oko ponude za posudbu! Kao da jesam! Ipak, malo me frka uzeti ti mikrofon koji je toliko fragilan. Ne da bi ja njemu nesto napravio, nego bi me bilo toliko frka da ga ne sprzim da se ne bi usudio nista s njim napravit! Hehe! Al ako se jednom sjetis, i ako ti se da zajebavat, aj stavi jednom 57icu i Royera na isti amp pa posalji mailom/forumom (ili zovi da cujem) snimke. Nemam uopce predodzbu kako to zvuci suho prije miksa i koja je razlika od 57ice.
Mene ta 57ica toliko vec nervira. Stvarno trazim promjenu i zato sam poceo razmisljat da uzmem Cascade FatHead2 koji svi hvale a malo kosta. Imam 421, 441, Oktave 012 (koje zacudo lijepo leze, i to na omni kapsulama!), zatim Brauner Phantom... sve sam ih probavao al uvijek se vracam nekako 57ici, makar joj psujem majku na high gain distorzijama kad dodju do miksa. Uvijek mi malo zatamni ono krckavo na vrhu spektra... Al kako uzme tako i daje... cak me pali ideja da jednom riskiram jednu 57icu i icupam joj trafo (ima uputa na netu kako se to radi, navodno da se onda otvori zvuk, malo se stanji ali da daje vise brzine u tranzijentima)
Hvala ti!