Re: Novi Zakon Za muzicare ?
Ovako, moj bend krece u skupljanje papira za vizu za germaniju. Ne znam za prelazak preko granice( i iskreno malo mi je neverovatno da su na granici trazili clansku kartu udruzenja muzicara, to je daleko od onoga sta treba da interesuje carinike, ako i jeste bilo tako onda su trazili dlaku u jajetu, carinici mogu da te ne puste samo ako nemas ata krnet, radnu ili boravisnu vizu, dokumenta i, ako prenosis nedozvoljene stvari), ali znam da za vizu(i za ata karnet za prevoz instrumenata) za svako sviranje u inostranstvu treba clanska karta udruzenja muzicara. E, tu pocinje moje nerviranje. Ne znam kakva je sad situacija stvarno se nadam da se promenila. Pre su audicije izgledale tako sto bi doticni gospodin iz hodnika probrao jednog gitaristu, jednog bubnjara, harmonikasa...i terao ih da sviraju-naravno dvojke iz raznih tonaliteta. Decka sa konzevatorijuma u Budimpesti je oborio kad mu je ovaj rakao da se instrumentalnim kompozicijama ne menjaju tonaliteti(ne zove se dzabe tokata i fuga u d molu)da ne pocinjem da pricam koje je sve muzicare oborio, a kad ti trazi da odsviras nesto sam, ako odsviras nesto sto nije narodna pesma i sto je mladje od 20 god-odsvirao si svoje.Verovatno ce sad promeniti kriterijum, treba uzeti sto vise parica.Uglavnom jednom sam napisao kako kod nas u mozici vladaju lobiji i jos uvek stojim iza toga. I ovo je primer. Ko postavi onog, da ocenjuje necije muzicko znanje i da ubira harach? GGGGRRRRRRRR bre mnogo sam besan odo da pocepam koje pivo