Re: Katarina Kovac - Streets of Mine
Prvo, da se izvinim sto ponovo aktiviram stari post ali tek nedavno sam ga uocio.
S obzirom da poznajem osobu koja je postavila pesmu, mogu da kazem da su mnogi od vas promasili sustinu ili da jednostavno nisu u pravu. Vecina je kritikovala los mix ali snimak je nastao u kucnim uslovima i kao takvog ga treba tretirati. Da ne pominjem da je u pitanju snimak sa you tube-a.
Druga stvar je jos bitnija, Katarina ima akademsko obrazovanje, predaje violinu u jednoj novosadskoj muzickoj skoli, bavi se kompozicijom i sigurno zna kako se pravi pesma. Neki pominju lose brojanje, ritmicku neparnost... Verujte mi, ako je ona tako uradila - onda tako i treba da bude. Takva kritika odaje neznanje samog kriticara.
Izgovor engleskog jezika je stvar sluha, ali mi je cudno da je toliko komentara na Katarinin izgovor doslo sa jednog foruma iz Srbije. Koliko od vas ima engleski kao maternji jezik? Kako to da su ljudi iz Srbije uvek toliko "pametni"? Pouzdano znam da niko iz inostranstva nije ni u jednom slucaju pomenuo njen "los" engleski. A dobijala je stotine komentara, vecinu upravo iz Engleske.
Heatman je napisao: "ko god da je pisao tekst nije ga napisao kako valja... shetash se, neprijatno ubrzavash i usporavash". Malo je cudno da kritika dolazi od coveka koji u svojoj pesmi ima stih "ljuljaj bulju" ili tako nesto... Nemam nista protiv takvog urbanog izraza, ali onda treba da se kaze da nije razumeo tekst ili da mu se ne svidja, a ne da nije dobro napisan.
Ubedljivo najbesmisleniji komentar je dao jedan od moderatora, Arthur. Mislim da se necim uvredio jer nije bilo razloga za takvu zestinu, cisto dolivanje ulja na vatru. Koliko sam shvatio, Arthur je postovaoc heavy-metala i hip-hopa; ne bi bilo lose da se usresredi na te muzicke forme umesto da ostavlja maliciozne komentare. Ja nikad ne komentarisem muziku koja mi se ne svidja ili koju ne razumem, ne vidim potrebu za tim.
Ono sto mi najvise smeta jeste sto veoma malo ljudi uopste slusa ovakvu vrstu muzike koju Katarina pravi (uopste nije bitno koji je to pravac), to je odraz stanja u kulturi ove zemlje a ona je na niskom nivou. Nadao sam se malo boljem odzivu clanova ovog foruma jer su, ipak, vezani za muziku pa makar i samo tehnicki.
Nadam se da ovim nisam nekog uvredio, mada vidim da su clanovi navikli na takve dijaloge.
Pozdrav svima!
|