View Single Post
Old 30-03-2009, 08:27 PM   #4
Bambino
Member

Default Re: Novi Zakon Za muzicare ?

E pa dragi prijatelji,ja sam o tome pisao pre otprilike godinu dana,kad je bilo price o uvozu instrumenata.Kao sto sam i tada napisao,poenta je u tome da svi muzicari u Srbiji,sta god da sviraju i bilo kojom vrstom muzike da se bave,treba da placaju licencu,clanarinu,REKET,ili nazovite to kako god hocete,udruzenju koje predvodi Branimir Djokic,opet ga nazovite kako god hocete,mislim na udruzenje.Opet poenta:mi cemo da svirkamo,po kafanama,klubovima,koncertima,hotelima,restoranima ,satorima,halama,dvoranama,itd.,gde god,a oni ce da sede,i da ubiraju procenat od svakog nastupa,ili svirke,nazovite kako hocete,a koji nece biti mali.Naravno,postoji i udruzenje pop,rok,dzez muzike,izvinjavam se sto ne znam tacan naziv,i clanovi tog udruzenja su smatrali da se ovo njih ne tice,jer ne spadaju u resor udruzenja pod patronatom Branimira Djokica.E pa,kao sto ste videli,stvari su generalizovane,tako da svaki nastup moze da se stavi u njihovo pravno tumacenje.Za sprovodjenje zakona je zaduzena je INSPEKCIJA RADA,u pratnji POLICIJE,trazi se ugovor i licenca svite Branimira Djokica,a ako to nemate,za kaznu vas nece zakrpiti ni prodaje licnog instrumenta!Oni se bore za taj zakon vec 10-ak godina,ali je uvek bio problem sto je Branimir radikal,pa je nailazio na zatvorena vrata u svim ministarstvima.Ocigledno je situacija sazrela,pa ce uspeti nekako da proguraju zakon,a onda drugari,berimo kozu na siljak!Ja sam se nadao da ce drzava biti ozbiljna,i da nece dozvoliti da ti lopovi uspostave monopol,i da ce liberalizovati stvaranje udruzenja muzicara,ali,kao sto vidite,na nasim prostorima se uvek ostvari ono najgore!!!
Bambino is offline   Reply With Quote