View Single Post
Old 28-03-2009, 07:33 AM   #10
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Prva 3 tebi najdraza projekta

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
e da, a ?ta bi sa tom analogijom? za?to je to poslednji projekat? ?ta se desilo pa si pre?ao na itb? kako je tebe sna?la ta tranzicija?
na zalost u to vrijeme nisam imao svoj studio...bio sam free lancer a vecina kolega je vec sa trakasa presla na ADAT-e..ne znam da li ste primjetili ali ta je tranzicija magnetofon-adati-daw puno brze isla u Europi nego u USA..oni su tamo preko bare ,de facto tek pocetkom ovog desetljeca poceli lagano odustajati od analognog multitracka i prelaziti na daw...a pro toolse poceli integrirati u svakodnevni posao..prvo kao editing only ( tako da su PT postali maltene glagol..nesto kao Google danas...u smislu..we are going to Proo Tools that ) a nesto kasnije kao recording-editing-mixing platformu...
bilo kako bilo ..ako mene pitate,meni jako nedostaje analogija..to u ovome trenutku pokusavam kompenzirati kvalitetnim front endom prilikom usnimavanja i pokusat cu to opisati u posebnom postu..naime neka moja razmisljanja i iskustva..isto tako stavit cu neke akcente na dijelove recording chaina za koje mislim da je najbitnije uloziti novac i nabaviti najkvalitetniju opremu te takodjer opisati neka moja razmisljanja oko harmonicne distorzije tj. simulacije nelinearnosti i muzikalnosti analogije u ovom nasem suhom i linerneom a ponekad i sterilnom daw itb svijetu, nesto a la Charles Dye..nadam se da me pratite

P.S. pokusat cu staviti i neke slike moje akustike..samo da skuzim kako se to radi na forumu ...

lp

Denis aka Denyken
Denyken is offline