Quote:
Originally Posted by Color
Znas kako, nama je to bio skolski uredjaj za snimanje vezbi (zvukovi, atmosfere itd), baterije su brzo riknjavale u njemu, nema TC, ako se dobro secam ti modeli nisu ni imali phantom te smo uvek u njega uboli elektret mic sa svojim napajanjem tako da preamp nisam ni imao prilike da ocenim koliko je dobar. A pogotovo kad snimas atmosfere i pojedinacne zvukove, tesko preamp dodje do izrazaja.. mada verujem da si ga ti mnogo bolje izgustirao 
|
I ja sam ga mahom koristio sa electretima (nema fantom, u pravu si), ali sam ga par puta koristio isključivo kao pretpojačalo za mikrofone iz Electovoice N-D serije. Jako dobro (bar u toj kombinaciji). I sprava imala popriličan headroom (za jedan kasetofon). Dodu?e, u digitalnom domenu headroom vi?e nije aktuelan
Naravno, glupo je porediti dve različite logike kao ?to su kasetofon i digitalni snimač, ali nekako mi je taj Marantz ostao u sećanju kao mrcina od sprave, jako solidna izrada, jeste tro?ila struju ko blesava, ali sam uspevao da se snađem sa punjačem i dva seta baterija.
A R-44 bih uzeo na neviđeno. Jedino nisam uspeo da prokljuvim da li mu se fantom uključuje po stereo parovima ili đuture. To bi mogao da bude jedini bug.
Pozdrav