Re: dali moze???
meni je sve radilo perfektno i logic i presonus preko firewire i cubase LE i vsti i plugovi.....sve bez greske...
ali vrhunski zvuk se zaista moze dobiti na obe platforme, tako da prelazak na nesto nepoznato i prolagodjavanje od par meseci zaista nije nuzno....
najbitniji faktor je ko je sa cime zadovoljan....neko trazi dlaku u jajetu izda jedan album (u karijeri npr)koji moze biti kultni i ne mora...
neko se zadovolji sa malo slabijim zvukom al izbaci gomilu albuma kao stulic recimo...
od kojih pak neki mogu biti loshi, a neki genijalni uprkos losoj produkciji...
zavisi sta kome treba nema pravila
uzgred ako je usnimak dobar (sto najvise zavisi od prostorije mikrofona preampa i konvertera....) posle moze da se mixa bilo gde
moje misljenje je da produkciju (mix) ipak treba da rade producenti...
a oni koji su stvaraoci dovoljno e da imaju osnovno znanje da dovedu posao do pola sto se tice mix-a (levels, pan, editing)
posle je uvek bolje odneti negde u dobru reziju
moj jedini razlog zasto radim sam je taj sto nemam novaca da odem i platim nekome mix....i ne poznajem nikog ko bi mi ustupio neki dobar prostor
da sam imucniji svakako bi odlazio u ozbiljan studio da mixam, jedini uslov bi bio da prisustvujem mixu da bi mogao da predocim sta sam zamislio
poz
Last edited by korenjak; 17-03-2009 at 03:03 PM.
|