Quote:
Originally Posted by ProkDu
Nikako ne mogu da nađem koje su vrednosti u mV i Ω za standardne ulaze (MIC IN, LINE IN) na zvučnim karticama (jeftinijim).
|
Integrisane zvučne kartice i sve ostale consumer varijante koje imaju mikrofonski ulaz su dizajnirane za slu?anje muzike na multimedia zvučnicima, a njihovi mikrofonski ulazi su predviđeni za Skype i slične akcije (headset i udri Miki).
Dakle, sve je to namenjeno korisnicima koji ne obraćaju pa?nju na količinu internog ?uma pretpojačala, elektromagnetne interference sa hardverom (neizbe?no kod laptopa) i slične stvari.
Ne znam na ?ta tačno misli? kada ka?e? da bi snimao ambijentalne zvuke. Ako se radi o "urbanim" zvucima, manje-vi?e sve će ti biti dobro po?to je urbani ?um sam po sebi jak, ali ako bi da ide? u prirodu i da snima? ptice... to je sasvim druga priča.
Da ne pominjem to da ako ulazi? mikrofonom direktno u laptop (dakle nebalansiranom vezom) mora? da koristi? ?to kraći kabl, a onda će? da kupi? sam ?um kulera od laptopa, HD i slično. I sve to kroz pretpojačalo koje samo po sebi ?u?ti.
Koliko povoljno ti se nudi taj mikrofon?
Pozdrav