Quote:
Originally Posted by darkstar
Pozdrav,
Trazim idealni terenski snimac.Radio sam sa Edirolom r-4,i moram priznati da imam odlicno iskustvo sa njim,sve sto je trebalo uradio je.
Doslo je vreme da uzmem jedan snimac za sebe,pa me zanima,ima li ko neku preporuku u toj klasi (recimo oko 1000 eura),a da nije varijanta laptop+zvucna,to me ne zanima.
Vidim da na thomannu ima jeftinijih edirola,ali nemaju hard disk,nego idu na kartice,a to mi se nesto ne svidja,sta ga znam...nekako sam skeptican prema tome,radije bih da to cudo ima svoj hard disk ... pri tom misim da je 40 gb (ako se secam) koje r4 ima sasvim dovljno za moje potrebe.
Radi se o dnevnim terenskim potrebama,eventualno ce se mozda desiti da se radi 2 dana bez prisustva kompa na koji bi se prebacilo sve.
Nemam nikakva iskustva u ovoj oblasti,edirol je jedino na cemu sam do sada radio,pa ako imate bolju firmu/savet/znate sta je prava stvar slobodno vicite.
Hvala
|
Darkstar,
imam poprilicno iskustva sa terenskim snimacima.. Memorijske kartice su pouzdanije od hard diskova. Vazno je takodje sta u tvom slucaju podrazumeva terensko snimanje, da li je to snimanje filma, muzike u zatvorenom, kombinacija jednog i drugog itd... Ako radim na filmu, nije retkost da se snima i na -10 ili +40, da se ceo dan provede na kisi, snegu itd... U ovakvim slucajevima na plac ne krecem bez Fostexa, HHB-a, NAGRE ili Sound Devices-a a uz to i backup snimac! Ove sprave su napravljene da traju godinama, da funkcionisu u najekstremnijim uslovima, ne kvare se, pouzdane su... zato i kostaju koliko kostaju! Edirol je recimo jeftina alternativa gore navedenim spravama.
Ako snimas u zatvorenom, muziku, nekoliko mikrofona itd...onda mislim da je mnogo lakse izabrati uredjaj jer uslovi nisu toliko zahtevni... Sa takvim uredjajima imam manje iskustva jer ja uvek sa sobom vucem minimum stari Fostex PD 4 (snima na DAT kasetice) koji me nikada nije izneverio a moze se sada vec relativno jeftino kupiti (nekoliko stotina dolara).....
Pozdrav...