View Single Post
Old 15-03-2009, 10:46 PM   #76
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Arthur manje nervoze i sve legne na svoje, vidim da u startu imas lose predubedjenje i to te koci da brzo napredujes, sto nije bio slucaj sa mnom, trebalo mi je par sati da provalim najosnovnije stvari...

Sto se tice Fade-ova, najjednostavnije je da u gornjem uglu regiona pravis In i OUT Fade tako sto ce se pojaviti kockica ako ti je cursor u Smart Mode, i samo povuces levo ili desno, u odnosu na to zelis li Fade In, ili Fade Out!
CrossFade se pravi tako sto spustis cursor dole na regoinu i to bas na mestu spajanja dva regiona i samo kliknes i povuces na dole, videces kako pravi croosfade, vuces onoliko koliko zelis da bude veliki!
Dakle nema potrebe za skracenice, sve se radi misem...

Regions (Pool) je vrlo jednostavan, ako si presnimio neki take, on se i dalje nalazi u Regions List, samo ga pronadjes, nalazi se odmah ispred tog koji je naknadno snnimljen, bice ti selektovan u Regions List, sve sto treba da uradis je da drzis CTRL, ili Alt key i kliknes na take koji hoces da vratis i prevuces ga u edit window, vratice se sam na svoje mesto upravo tamo gde je i bio, a mozes i onako kako je covek u prethodnom postu objasnio, mada mislim da je ovako malo brze...

Filozofija PT je malo drugacija i to je ono na sta se treba navici i pre svega dopustiti sebi da se naviknes, onda sve ide mnogo brze, upravo kako Rasta kaze... Ne poznajem nikoga ko je sa PT presao na ST, dok je obrnuta situacija vrlo cesta...

Sto se tice 002 rack mozes je pronaci za oko 600 eura ako ti je mnogo 1k i nesto za 003 rack...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline