View Single Post
Old 15-03-2009, 03:17 PM   #5
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Funk Instrumental

Quote:
hmmm ovako...ja se, evo nekoliko godina, bavim funkom na razne načine...sviram bass, gitaru i klavijaturu...s obzirom da sam sa 20 godina počeo da sviram - ne mogu se osloniti na to da moja svirka nosi trek, vec to sto unesem - moram da programiram i evo dugo, dugo vjezbam da pravim svoje kompletne funk numere..od drum loop-a , do bass gruva, preko brass sekcije i svega ostaloga...kopam po mnogim sample bibliotekama, iznalazim razno - razne programerske doskocice da bih dobio taj funk sound....i jos uvijek nisam spreman da pustam te numere u etar, jer mi jos uvijek fali sto-sta u zvuku i filingu...e sad....ovako nesto me natjera da se zamislim?! Da li je to sto radim uzaludno kad mogu fino da nabavim loop biblioteku na kojoj su svirali Joco, Gile i Mile, programirali Zdravko i Marko, a sve isproducirali Bogdan i Zarko? Uzmem fino njihove trake i dobijem za cim godinama tragam!? Samo onda se postavlja pitanje...sta sam tu uradio ja, a sta gore pomenuta gospoda!?

Sta da ti kazem....ako si ti kreator ovih lupova - onda ti skidam kapu, a ako nisi - super ih je uradio taj sto ih je uradio...medjutim, ako ti nisi programirao ove lupove - sta si ti onda ovdje uradio?
Uradio sam bas liniju i isao sam na copy paste.Svestan sam toga.Ja se ne bavim komponovanjem pesama.Nemam tu vrstu talenta.Mene interesuje miks!Necu nikada pisati aranzmane i sl..Vec sam u prvom odgovoru naglasio da me ne zanima misljenje o pesmi nego o miksu.

Quote:
ako oces da cujes komentar za miks....e, on mi nije "fank"...precisto je ovo za fank
Sta bi po tebi i iz tvog iskustva trebalo da uradim da bi dobio funk miks?

Quote:
Cak i u slucaju da je sve drugo tvoje, osim bass gruva i bubnja - i to je "nedopustivo" za fank - jer su to, pobogu , nosioci numere
Slazem se.

pozdrav
phil.milmax is offline   Reply With Quote