View Single Post
Old 15-03-2009, 02:41 PM   #7
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Funk Instrumental

Quote:
Bubanj - cuje se da je loop..reverb prejak
Bubanj je vst istrument.Ja nisam ni pokusavao da napravim da zvuci kao da nije loop.Za to da je reverb prejak si verovatno u pravu.Mozda je to i stvar ukusa.

Quote:
Brass polifoni - siromasno zvuci farba - akordi smesni..vidi se da je sample
To nije farba vec loop uzivo snimljene Brass sekcije i Big Benda.Ako pricamo o akordima u basu to jeste smesno jer postoje samo dva akorda u celoj pesmi , ali ako pricamo o duvacima ne bih se slozio.

Quote:
Solo duvaci - samplovi (iz avion se vidi / cuje) nemastovita upotreba..
Opet loop uzivo snimljenih duvaca.Nemastovito mozda jeste.I sam sam svestan da nisam neki hit mejker.Prosto se ne bavim komponovanjem.Ovo sam se malo igrao.Vise da bih stekao rutinu u radu sa programima i pluginovima.Zato sam i pozvao ljude da KONSTRUKTIVNO komentarisu miks za koji i sam verujem da ima dosta gresaka.

Quote:
Bas - onako..
Meni licno se bas najmanje dopada ali vidim da je od tebe dobio jos i ok ocenu - onako..

Quote:
nista ne radi jedno sa drugim, prazno zvuci...
Reverb na duvacima bez veze, itd...
Oko ovih stvari sam postavio pitanje.E sad da bi to sto ti kazes bilo konstruktivno trebalo bi malo blize da mi objasnis sta to ne valja i kako da to ispravim.Mislim da bi to trebalo da bude svrha barem jednog dela foruma - mladjim i neiskusnijim clanovima foruma ukazati na nedostatke u radu i pomoci.Uz svo duzno postovanje, mislim da ti to svojim postom nisi uradio.

Quote:
Cemu ova akcija? koja je bila ideja iza ovoga? To prvo SVAKO ko se masi sample CD-a treba da se zapita...
U mom slucaju, a vec sam objasnio, svrha je da vezbam i da se potrudim da naucim sto vise mogu iz toga pa da mozda i ja jednog dana postanem neko ko dobro radi ovaj posao.Zamislite kada bi, recimo, jednoj mladoj frizerki rekli : "Zasto bi vezbala friziranje na lutki?To ti nije ko prava glava, prava kosa...".Kada bi onda mogla da nauci da dobro frizira?Mislim primer je kretenski ali moze da se povuce paralela.

Quote:
Ako vec koristis samplove - uradi im nesto, iseci, zamrsi, izprljaj, izpremestaj i nemoj SAMO OD NJIH da sklapas pesmu !!!!
Opet hvala na savetu(i slazem se) ali svrha ove teme je da konstruktivno komentarises miks.Ne aranzman.

Quote:
PS tvoje slusanje nema veze sa mojim komentarima!!!
Tu se slazemo donekle.Moje slusanje nema veze sa tvojim komentarima koji su vezani za harmoniju, upotrebu duvaca itd... ali po meni i te kako ima veze sa svim komentarima vezanim za miks, sto je i bila svrha ove teme.

Na kraj pameti mi ne pada da se ova tema pretvori u raspravu.Stvarno postujem sve ljude dobre volje na ovom forumu i nije mi namera ni sa kim da ulazim u bilo kakav konflikt.Samo zelim da pozovem ljude koji svojim komentarima mogu da pomognu i da to urade.Nema potrebe da neko dodje i ispljuje neciji rad i ode.Ne vidim kako je na taj nacin pomogao.Ne mora niko da mi govori kako to sto radim nije dobro jer sam sam svestan koliko ne znam i koliko jos moram da ucim.Umesto toga preciziraj sta fali i reci kako da ispravim.Na taj nacin ces najbolje pomoci ako ti je to uopste cilj.Ako ne onda sam bezveze ovoliko kucao.

Pozdrav
phil.milmax is offline   Reply With Quote