View Single Post
Old 14-03-2009, 11:23 PM   #20
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Evo vam smajli da ne bude da sam nadrkan, dok neki ostrasceni lukavo izigravaju hladnocu...

Kao sto rekoh, stvar navike i zelje da pripadas nekom klanu, ili ne...
Generalno o PT se dosta spekulise i prica napamet, kao i za brand iz mog potpisa, ko iole poznaje materiju shvata da vecina uglavnmom voli da bude u pravu, a vrlo cesto nije...

Sto se tice konstruktivnosti, pa klasican primer da je to nemoguce je ovo vezano za pluginove gde jedan kaze jedno, a drugi posle njega sasvim suprotno i hajde sad, ciji je veci... Mogu da dodam da su pluginovi u PT oni koji u velikoj meri rade u odnosu na malo neozbiljnije iz Steinberga, ali eto vec ce neko posle mene da se ukljuci u raspravu sa:"Ovo cujem prvi put" i slicno... Konkretno Digidesign compressor je jedan od boljih kompresora, a dolazi upravo sa PT LE, novi AIR pluginovi su takodje odlicni, vrlo upotrebljivi...

Sto se tice MIDI i PT 8, hajde da se ne prica napamet, sasvim je ravnopravan suparnik ako se nalazimo u dimenziji o kojoj Everlast govori, po meni ispravnoj, jer to sirenje DAW-a me opet podseca malo na ono "Coupe sa cetvoro vrata" sto je samo po sebi paradox, a neki pokusavaju da to proguraju kao nesto normalno...
Ja ne koristim ni 30% MIDI opcija u Steinbergu i Logic-u, pa me to ne sputava u radu i ne gusi moju kreativnost, uostalom ko zeli da trosi vreme na upoznavanje sa tim silnim funkcijama moze to da radi, ne sumnjam da one dobro dodju, ali nisu neophodne...

Kada je rec o ADC, zaista zna da bude "pain in the ass" ako su pluginovi sa PC ili UAD-a, inace skoro svi native i rtas pluginovi imaju veoma mali latency, ili je u vecini slucajeva i nemaju pa to ne predstavlja nikakav problem ako se ne koriste ove platforme, a kako za RTAS imamo McDSP, Bomb Factory, pa i Digidesign pluginove skoro da i nisu neophodne DSP kartice...

Ponovicu jos jednom, gde se osetis najbolje tu radi, jer ce svaki od ovih programa da te dovede do cilja ukoliko si ti kreativan i muzikalan, u suprotnom nista to ne moze nadomestiti...
Na kraju ostaje samo da razmislis i priznas sebi je li tvoja odluka donesena realno usporedbom svega sto je bilo ponudjeno, ili zadrtim klanovskim stavom da je nesto bolje od onog drugog jer si ti tako umislio...

Evo ga jos jedan iz razloga pomenutog na pocetku...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 14-03-2009 at 11:26 PM.
kravadinka is offline