evo i mene opet - dakle, kravidinka, ti si jedini koji je malko reagovao burnije, iako je analog bez rezerve izneo svoje tvrdnje. Ako se ovo ponovi, molio bih vas da jednu po jednu od tih zamerki objasnite i razjasnite da li zaista ne može ili može. Ovaj topik nisam otvorio radi sebe, jer se ja definitivno u mom studiu svojom voljom neću vraćati na PT, ali mi je jako drago što sam "progovorio još jedan jezik" pošto radim dosta i freelancinga.
Pročitao sam sve vaše komentare, i jedino mi je zasmetala Bitchova tvrdnja o stablilnosti i Everlastova o suvišnosti izbora pluginova. Prva, jer sam dosta puta bio svedok krahiranja i sleposti PT-a za neki fine tunning, mada priznajem da je Steinberg, barem ove nama dostupne verzije, poprilično nestabilan. Druga, jer je sama po sebi besmislena. Lično, nisam stekao utisak da su pluginovi iz PT-a sami po sebi bolji, već samo lepše nacrtani i to je to. Nuendov stajling je stvarno grozomoran, i tmuran, dok je Digidesign veoma našminkaniji (ko nije primetio Digidesign natpis na wallpaperu kada nije otvoren nijedan projekat

).
e da, i potpuno sam zaboravio na plugin kompenzaciju, stvarno bizarrno. A midi u PT nisam ni otvarao, nije mi trebalo . e da, i brzina rada, dont get me started, potrebno je bilo vreme ali šokiram samog sebe ponekad, čak sam spreman da tvrdim da sam među bržim nuendo operaterima u gradu, dosta sam imao potrebe za tim .